Marta Barrachina defén una citricultura forta amb una Europa ferma que exigisca el tractament en fred per a països no comunitaris
La presidenta provincial del PPCS es reunix amb “un sector vital per a la província” i reivindica l'oportunitat, el 9 de juny, de crear una Europa “compromesa amb els nostres agricultors”
La presidenta provincial del PPCS, Marta Barrachina, ha defés hui “el múscul d'una citricultura forta” amb una Europa ferma que exigisca el tractament en fred per a països no comunitaris. “El dia 9 tenim una cita amb el nostre futur, perquè som Europa i el que s'acorda a Brussel·les ens afecta a tots”, ha manifestat la líder del PPCS”.
La líder provincial dels populars defén “l'aplicació del tractament en fred per a les taronges que arriben de Sud-àfrica i la seua ampliació a altres fruites de països no comunitaris”. “Hi ha un acord perquè s'evite l'entrada de plagues però no s'ha implementat el protocol oportú. I nosaltres no sols demanem que s'aplique a Sud-àfrica, exigim que s'implemente a tots els països extracomunitaris”. Perquè, tal com ha assenyalat Marta Barrachina, “este no és un tema comercial, és una obligació protegir-nos enfront de les plagues i desenvolupar controls fitosanitaris”.
És per això, ha explicat la presidenta provincial del PPCS, que “creiem que s'ha de prohibir la importació de productes tractats amb substàncies no autoritzades per la UE i exigir la reciprocitat en el compliment d'exigències imposades per a poder comercialitzar productes agroalimentaris”.
Marta Barrachina ha compartit estes idees amb el portaveu d'Agricultura en el Congrés, Pedro Gallardo, i el senador del PPCS, Vicente Tejedo, decidits a escoltar “les bones idees que es transformen en polítiques útils” de la mà dels presidents d’AVA, Cristóbal Aguado, i l'Associació d'Exportadors de Fruita de la província de Castelló (Asociex), Jorge García.
“Esta província és terra fèrtil i el seu cultiu és un orgull per a tots. Defendre el nostre és protegir el territori i nosaltres estem decidits a reivindicar el futur i les oportunitats que constituïx l'agricultura per a Castelló”. Aconseguir-ho “amb polítiques eficaces i accions útils que permeten, des de la llibertat del professional, l'agricultura integrada com un sistema segur i de qualitat”.
Per això, i amb l'objectiu de no dependre estrictament d'altres països, “reivindiquem el compromís de l'agricultor per a protegir el medi ambient sense imposar condicions com planteja el PSOE amb la llei de protecció de la biodiversitat”. “És necessari relaxar les exigències de la UE per a garantir la competitivitat dels nostres productors, perquè flexibilitzar estes condicions no significa comprometre la seguretat alimentària”. De fet, ha significat la presidenta provincial, “la nostra agricultura no sols és sostenible, contribuïx a reduir el CO₂ de manera significativa”.
Aposta pel futur
La presidenta provincial ha visitat una finca citrícola de Borriana i ha advocat per “el compromís amb la terra” que garantisca “futur als cultius” perquè “és una professió lligada a la història de la nostra terra i volem que també siga sinònim de futur per a la província”.
I en este sentit, assenyala Marta Barrachina, “el pròxim 9 de juny tenim una cita amb les urnes per a decidir el futur de la Unió Europea, per a reclamar polítiques fermes i convençudes del múscul del sector primari que per a Castelló està històricament lligat a l'èxit”, ha conclòs la líder del PPCS a la província de Castelló.