L'UJI i la Fundació Isonomia col·laboren en un congrés que analitza la gestió del temps per a millorar la qualitat de vida i la igualtat
Plataformes ciutadanes, acadèmics i polítics participaran en les jornades que se celebraran a Vila-real
La Fundació Isonomia i la Universitat Jaume I col·laboren en el congrés «Nous usos del temps» que reunirà els dies 29 i 30 de novembre de 2016 a Vila-real a especialistes de diverses universitats espanyoles amb la finalitat d'analitzar els canvis en el valor cultural dels usos del temps i reflexionar sobre els reptes que planteja aconseguir una major inclusivitat, cohesió social i igualtat de gènere, així com una millor qualitat de vida i benestar. El congrés està impulsat per la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives i compte també amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vila-real.
El congrés servirà de base per a desenvolupar l'Estratègia Valenciana de Nous Usos del Temps i Coresponsabilitat, que forma part del Pla Valencià d'Inclusió i Cohesió Social. Aspectes com l'edat i el cicle vital, el temps de treball remunerat i no remunerat, la vida personal i els ritmes col·lectius dels municipis i de les ciutats, són algunes de les qüestions que s'abordaran en aquest congrés, amb la finalitat de trobar fórmules que permeten que les persones que habiten a la Comunitat Valenciana puguen harmonitzar els temps de la seua vida personal, laboral i familiar.
El congrés comptarà amb sis grans blocs temàtics que abordaran i analitzaran els usos del temps i coresponsabilitat, la solidaritat intergeneracional, l'economia, el temps propi, la proximitat i el territori. Igualment hi haurà un apartat en el qual es presentaran i valoraran les experiències pràctiques dutes a terme en diferents àmbits com ara municipis, províncies, organitzacions empresarials, barris, etc.
El congrés comptarà entre els seus ponents amb el professor del Departament de Dret del Treball i de la Seguretat Social de l'UJI Santiago García Campa, a més d'acadèmics i acadèmiques de la Universitat Miguel Hernández d'Elx, Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat de Còrdova, Universitat de València i Universitat Pablo de Olavide de Sevilla. També es comptarà amb la presència de polítics i de responsables d'entitats com la Plataforma per Permisos Iguals i Intransferibles de Naixement i Adopció, la Comissió Nacional per a la Racionalització dels Horaris Espanyols i la seua Normalització amb els Europeus i l'Associació d'Homes per la Igualtat de Gènere.