L'UJI fomenta el pensament computacional entre professionals i alumnat de Magisteri
El Grup d'Innovació Educativa en Robòtica Educativa i Pensament Computacional (Edubot) i la Unitat de Suport Educatiu de la Universitat Jaume I de Castelló han organitzat les I Jornades d'Innovació amb Robòtica Educativa que es desenvoluparan durant els dies 24 i 25 d'abril de 2018 en horari de tarda a l'Aula Magna de la Facultat de Ciències Humanes i Socials.
Les jornades tenen com a objectiu principal l'intercanvi d'experiències entre els mestres d'Educació Infantil i Primària, el professorat de Secundària, així com l'estudiantat i professorat universitari interessat en l'ús de la robòtica educativa per a l'aprenentatge, el desenvolupament del pensament computacional i la competència digital.
En els últims anys, institucions internacionals com la ISTE o el Joint Research Center (JRC) esmenten que el pensament computacional és una tendència creixent molt interessant pel seu potencial educatiu. I, un dels recursos més interessants per desenvolupar el pensament computacional, així com la competència digital de l'estudiantat és a través de la robòtica educativa.
El projecte pretén dissenyar i avaluar una sèrie d'activitats, seguint una metodologia basada en el disseny (DBR), per desenvolupar el pensament computacional de l'alumnat de magisteri mitjançant la robòtica educativa. L'equip està format per professorat del Departament d'Educació de la Universitat Jaume I, de l'àmbit de la Tecnologia Educativa (Grup de Recerca GREAT), i de l'àrea de Didàctica de la Matemàtica.