elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’UJI clausura el curs acadèmic 2021-2022 de la Universitat per a Majors

  • El professor d’Estudis Anglesos Juan Carlos Palmer ha impartit la lliçó de clausura

El curs 2021-2022 de la Universitat per a Majors s’ha clausurat aquesta vesprada en un acte al Paranimf de la Universitat Jaume I presidit per la rectora de l’UJI, Eva Alcón, i que també ha comptat amb la presència de representants de l’Ajuntament de Castelló, del Consell Social, la directora acadèmica de la Universitat per a Majors, María Inmaculada Rodríguez, i la coordinadora d’aquest programa, Pilar Escuder. La lliçó de clausura ha estat a càrrec de Juan Carlos Palmer, professor d’Estudis Anglesos.

El programa Universitat per a Majors ha comptat en aquest curs 2021-2022 amb 845 estudiants. 567 estudiants han estat presents al campus de la Universitat en Castelló (268 de grau i 299 de postgrau) i 278 en les Aules per a Majors a les diferents seus (Sede del Interior, Seu dels Ports, del Nord i del Camp de Morvedre).

Aquest curs acadèmic s’ha complert amb l’oferta formativa que parteix del «Graduat Universitari Sènior en Ciències Humanes i Socials», amb la seua estructura troncal i comuna per a tots els estudiants i un total de 773 hores impartides. Posteriorment amb el «Postgraduat Universitari Sènior» que permet que els estudiants continuen formant-se en aquells itineraris que els resulten més interessants i adequats als seus requeriments acadèmics i personals, amb tres itineraris: transversal i dues opcions d’específic. En els diferents itineraris de postgraus, aquest curs s’han impartit 545 hores A més, s’ha impartit el curs en «Ciències Humanes i Socials» en sis municipis de l’entorn geogràfic (Sogorb, Morella, Vilafranca, Vinaròs, Sant Mateu i Sagunt). Aquesta oferta es complementa amb cursos d’aptituds tecnològiques i lingüístiques, activitats de dinamització i tallers.

Durant l’acte de cloenda del curs, la rectora, Eva Alcón, ha felicitat a tot l’estudiantat graduat en aquest curs acadèmic a la Universitat per a Majors, «un programa amb més de 20 anys de trajectòria de formació acadèmica de qualitat, flexible, participativa i col·laborativa, però també un espai de trobada i per a compartir temps, coneixements i experiències vitals».

A més, ha aprofitat la seua intervenció per a valorar iniciatives com la nova seu de la Universitat per a Majors a l’Àgora i projectes com la WikiSènior, la Biblioteca Virtual Sènior o la revista Renaixement. «La Universitat per a Majors no és una manera de passar el temps, és una manera d’estar a la Universitat, de ser universitari. És una garantia d’aprenentatge al llarg de la vida i una contribució a la democratització de la societat, a la ciutadania activa, conscient i compromesa», ha conclòs la rectora. 

La Universitat per a Majors, dins de la seua vessant d’investigació i en el context europeu dels programes Erasmus+, és pionera des dels seus inicis en l’adaptació i inclusió digital de les persones majors, ha participat en múltiples projectes europeus relacionats amb les TIC i, en l’actualitat està participant en el projecte SENGUIDE: Formació en línia de qualitat per a adults majors, que es va iniciar al desembre 2020 i acabarà en maig de 2023 i que està coordinat per la Universitat Erlangen-Nuremberg. Aquest projecte té dos objectius. D’una banda, pretén donar a les persones majors l’oportunitat tant de continuar formant-se com de compartir els seus coneixements i habilitats en línia. D’altra banda, es pretén millorar els coneixements i adquirir més experiència sobre l’ús dels sistemes de gestió de l’aprenentatge per part dels alumnes majors i dels autors majors.

La Universitat per a Majors té com a objectius, facilitar el desenvolupament dels coneixements dels estudiants majors que desitgen aprofundir en l’àmbit del saber, oferir un espai adequat per al debat científic i cultural, impulsar l’accés i utilització de les noves tecnologies de la informació i de la comunicació i estimular les relacions intergeneracionals, entre d’altres.

Pujar