elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'UJI acull al juny el XXIII Congrés Internacional i XXVI Congrés Iberoamericà de Dret Romà

  • La trobada estarà dedicada a la memòria del catedràtic de Dret Romà de l’UJI Enrique Gómez Royo

La Universitat Jaume I serà la seu del XXIII Congrés Internacional i XXVI Congrés Iberoamericà de Dret Romà, organitzat per l'Associació Iberoamericana de Dret Romà (AIDROM), que enguany porta per lema «La reinterpretació del dret romà en els textos del ius commune: fonaments per a la ciència jurídica actual».

La trobada, que tindrà lloc del 8 al 10 de juny, estarà dedicada a la memòria del professor Enrique Gómez Royo, que va ser catedràtic de Dret Romà en l'UJI i una figura clau en el procés de creació de la universitat, així com en la conformació i vertebració d’AIDROM.

El congrés, que tindrà lloc en format en línia (serà retransmès en streaming) i presencial, comptarà amb la participació de juristes procedents d'Iberoamèrica, Itàlia, Alemanya i Polònia, entre altres. La trobada comptarà amb sessions paral·leles de ponències, conferències plenàries i un programa d'activitats de naturalesa cultural.

El comitè organitzador del congrés el formen Amparo Montañana Casaní, Carmen Lázaro Guillamón i Carmen Colmenar Mallén, professores del Departament de Dret Públic de l'UJI, i Vicent García Edo i Ramón Aznar i Garcia, professors del Departament de Dret Privat de l'UJI.

La FUE-UJI col·labora en l'organització d'aquest fòrum, l'última edició del qual es va celebrar en 2021 en la Universitat Oberta Interamericana de Buenos Aires.

Des de fa més de 25 anys l'Associació Iberoamericana de Dret Romà (AIDROM), creada en 1994, celebra aquest congrés anual dedicat a la investigació en dret romà i la seua recepció en el context iberoamericà i europeu. Els fins de l'associació són l'estudi i difusió del dret romà i la seua projecció en la legislació europea i iberoamericana, la realització de totes les activitats conduents al compliment d'aquesta finalitat, el manteniment de relacions científiques i una particular col·laboració amb entitats jurídiques d'Espanya i Iberoamèrica.

Cal destacar que la Universitat Jaume I ha sigut una universitat capdavantera des dels seus orígens quant a investigació sobre el ius commune europeu. Fruit d'aquesta línia d'investigació, compta amb uns fons bibliogràfics d'obres jurídiques sobre dret comú europeu que inclouen obres de dret foral i notarial que van des del segle XV fins al XVIII.

Pujar