L’UJI aborda en un curs en línia l’aplicació a l’urbanisme i l’arquitectura de la georeferenciació de dades
La Universitat Jaume I de Castelló ha iniciat un curs en línia sobre l’aplicació a l’urbanisme i l’edificació de la georeferenciació de dades, com a una de les activitats emmarcades en el conveni de col·laboració amb la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat per a l'estudi de l'àmbit de la planificació territorial i les infraestructures.
La docència es desenvolupa del 23 de novembre al 18 de desembre a l’aula vitual de l’UJI. Hi ha inscrits 21 persones dels camps de l’Arquitectura i Arquitectura Tècnica, Enginyeria en Telecomunicacions, Topografia i Ciències Ambientals, tant titulats i titulades de grau o màster, com estudiantat.
L’objectiu és formar l’alumnat en una eina clau per l’anàlisi, estudi i diagnòstic dels mitjans construïts, rurals i urbans. La georeferenciació és una eina que permet situar la informació en el territori, el que pot tenir moltes aplicacions pràctiques en l’anàlisi territorial, perquè l’aportació de l’urbanisme i l’arquitectura és clau per la consecució d’entorns construïts sostenibles.
La formació, dirigida per la professora María José Ruá Aguilar del Departament d'Enginyeria Mecànica i Construcció inclou tres parts: una introducció al software SIG, impartida per Eloy Cantero Ramón; una segona, dedicada als aspectes pràctics des de la seu electrònica del Cadastre, impartida per Susana Babiloni Chust i per últim, un cas pràctic impartit per Vicente Civera García.