L'equip de l’UJI obté el premi Albert H. Kritzer al millor escrit de demanda en la competició MOOTmadrid 2018
La X edició de la Competició Internacional d'Arbitratge i Dret Mercantil (MOOTmadrid) ja té guanyadors. En el lliurament de premis, celebrat el passat dia 20 d'abril al Palau de Santoña de Madrid, l'equip de l'UJI ha rebut del catedràtic de Dret mercantil i expresident de la Comissió de les Nacions Unides per al Dret Mercantil Internacional (CNUDMI), Rafael Illescas Ortiz, el premi Albert H. Kritzer al millor escrit de demanda. Amb aquesta, és ja la tercera vegada que estudiants de Castelló obtenen el preuat guardó, a més d'un premi a la millor contestació a la demanda i dos segons premis en aquestes mateixes categories en anys anteriors. A això cal sumar el tercer lloc que ha ocupat en aquesta edició, juntament amb la Universitat de Paris-Saclay, en la menció especial a la millor campanya mediàtica de la part demandant, una novetat de la competició en el seu desè aniversari.
El MOOTmadrid, organitzat per la Universitat Carlos III de Madrid i la CNUDMI des de 2009, té per objectiu la formació dels estudiants de Dret en qüestions relatives al Dret uniforme del comerç internacional i la seva resolució mitjançant arbitratge comercial internacional. En efecte, busca instruir a futurs professionals del Dret en l'exercici de l'advocacia, combinant continguts teòrics i pràctics, i fomentant la interacció entre estudiants i professors, universitat i sector privat. En els deu anys transcorreguts des de la seua creació, el creixent interès que tals competicions desperten per la seva forma d'acostar l'ensenyament del Dret a la realitat pràctica ha fet que el nombre d'equips participants en el MOOTmadrid s'hagi triplicat, fins arribar als 27 equips de la present edició, procedents no només d'Espanya (Barcelona, Cadis, Castelló, Illes Balears, Madrid i Saragossa), sinó també d'altres països europeus (França) i del continent americà (Brasil, Colòmbia, Estats Units, Guatemala, Paraguai i Perú).
L'equip de l'UJI, format per un total de 10 estudiants, està dirigit i entrenat per la catedràtica de Dret mercantil Mª Victoria Petit Lavall en col·laboració amb els professors Achim Puetz i Fernando Juan i Mateu. L'activitat, objecte del Grup d'Innovació Educativa dirigit per la professora Petit Lavall, ha comptat amb el suport econòmic del Vicerectorat d'Estudiants, Ocupació i Innovació dins del programa d'ajudes per promoure la participació del estudiant en concursos, fires i competicions d'interès institucional per a la Universitat Jaume I, i de la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques.
Durant les rondes orals, celebrades la setmana del 16 al 20 d'abril a la Universitat Carlos III de Madrid i a diferents despatxos d'advocats de la capital, l'equip es va enfrontar en els arbitratges «simulats» desenvolupats davant diferents tribunals composats per advocats, acadèmics i àrbitres professionals a altres quatre universitats: la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, la Universitat de Nariño (Colòmbia), la Universitat CEU San Pablo de Madrid i la Universitat de Miami (EUA).
Els estudiants que han participat en representació de l'UJI són Magali Casanova Pauner, Anna Casañ Castelló, Carmen Casañ Castelló, Paula Escrig Badal, Francisco Javier García Bielsa, Albano Gilabert Gascón, Alexandru Iancu, Rubén Muñoz Laborería, Adrián Ripollés Ruíz i Vanessa Rodríguez Vargas.