L'aeroport de Castelló ja vola a 10 destinacions i aconsegueix la major xifra de passatgers de la seua història aquest 2022
Porto, Sevilla, Roma, Bucarest o Dublín són alguns dels vols que ofereix actualment
L'aeroport de Castelló ha tancat l'exercici 2022 amb els millors registres de la seua trajectòria, amb quasi 150.000 persones passatgeres i més de 8.500 moviments d'aeronaus.
Així ho ha detallat la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, que ha posat en relleu el “important desenvolupament” que ha tingut l'activitat de l'aeroport de Castelló, en els seus diferents vessants, al llarg de l'any passat.
En l'àmbit comercial, s'ha batut el rècord de passatgers amb un total de 149.339, superant l'anterior millor registre anual de 2017, en el qual es van comptabilitzar 144.221 usuaris.
La consellera ha incidit en què l'aeroport ha operat en 2022 la xifra més elevada de rutes regulars de la seua trajectòria, un total de deu, estrenant les connexions de Brussel·les, Dublín i Madrid. La posada en marxa d'aquesta última, el passat 31 d'octubre, “ha suposat un punt d'inflexió, ja que ha multiplicat les opcions de connexió de Castelló a través de l'aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas”.
Rebeca Torró ha assenyalat l'objectiu de l'aeroport de continuar incrementant el trànsit comercial en aquest 2023. En aquest sentit, ha recordat la consecució d'una nova ruta a Roma, que començarà a operar el 3 de juny, i d'una altra a Porto, que s'activarà el 28 de març.
En l'exercici 2022 també s'ha batut el rècord de moviments d'aeronaus, amb un total de 8.595, superant el registre de 2020, en què va haver-hi 7.750 operacions.
Polo industrial, logístic i empresarial i formació
Rebeca Torró ha incidit en l'avanç en altres àmbits d'activitat de l'aeroport, com l'industrial. Sobre aquest tema, ha citat la posada en marxa a principis de 2022 de la nova plataforma industrial de 31.000 metres quadrats i la culminació de la construcció del centre de manteniment d'avions de la companyia Brok-air Aviation Group.
D'altra banda, la titular de Política Territorial ha manifestat que en l'any passat s'han fet passos “decisius” cap a la creació d'un pol empresarial, industrial i logístic en la Zona d'Activitats Complementàries (ZAC) de l'aeroport, que abasta un milió de metres quadrats. Així, en 2022 s'ha licitat el projecte d'urbanització de la ZAC i s'ha aprovat el pla especial de l'aeroport, “possibilitant que les obres del futur pol empresarial comencen al llarg d'aquest 2023”.
La consellera ha subratllat l'aposta formativa de la Generalitat en l'aeroport de Castelló, amb la implantació de diversos cicles d'FP de la branca aeronàutica, que ha possibilitat que un centenar d'estudiants cursen els seus estudis en les instal·lacions en el present curs.
Incubadora d'empreses de l'Agència Espacial Europea
La consellera ha posat valor el treball realitzat al llarg de l'any passat per a posicionar l'aeroport de Castelló com un espai d'oportunitats i de dinamització de l'àmbit aeronàutic i aeroespacial.
En aquest sentit, la instal·lació ja acull a una empresa dedicada al desenvolupament i assaig de motors espacials basats en combustibles sostenibles i, pròximament, comptarà amb una altra companyia dedicada al disseny, producció i certificació de components aeroespacials.
Finalment, Rebeca Torró ha recordat l'anunci realitzat pel president de la Generalitat, Ximo Puig, en la passada edició del ‘Aeroport Castelló Business Fòrum’ que l'aeroport de Castelló impulsarà la creació d'un centre d'incubació d'empreses de l'Agència Espacial Europea (AQUEIXA-BIC).