José Martí afirma que davant la discriminació cap a les dones “no caben tebieses i no és comprensible la neutralitat”
El president de la Diputació de Castelló, juntament amb la vicepresidenta Patricia Puerta, han donat lectura a la Declaració Institucional amb motiu del 8M
Puerta destaca la institució provincial assumeix “compromisos i propòsits perquè, algun dia, no siga necessari tindre un dia reivindicatiu per a fer justícia amb les dones”
El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha afirmat que davant les desigualtats, la discriminació i la violència contra les dones pel fet de ser-ho “no caben tebieses i no és comprensible la neutralitat”. Així s'ha manifestat en l'acte que ha tingut lloc en la plaça de les Aules de Castelló per a reivindicar el Dia Internacional de la Dona que se celebra hui 8 de març.
Martí, juntament amb la vicepresidenta de la Diputació de Castelló i diputada provincial d'Igualtat, Patricia Puerta, ha donat lectura a la declaració institucional aprovada en l'últim ple i a través de la qual la institució provincial es compromet a intensificar els esforços en el desenvolupament de polítiques encaminades a fomentar l'ocupació, l'empoderament i l'educació per a la igualtat d'oportunitats.
El president ha assenyalat que “ens comprometem a incorporar la perspectiva de gènere en tota l'activitat de la Diputació i establir una coordinació adequada entre les diverses àrees, així com amb els ajuntaments, i actualitzar els sistemes i protocols d'actuació en el desenvolupament de les polítiques d'igualtat en coordinació de totes les entitats implicades”.
Martí ha destacat la necessitat d'oferir una resposta “apropiada i eficaç” a les desigualtats de gènere, per a la qual cosa insta a impulsar sistemes de recopilació de dades i anàlisis dels desequilibris per raó de gènere.
El president ha afegit que “ampliarem el sistema d'atenció a les víctimes de totes les formes de violència masclista contra les dones en el marc de les nostres competències, avançant en la millora dels sistemes de detecció precoç, situant en el centre de totes les mesures els drets de les víctimes i el seu empoderament, i atés el reconeixement al dret de reparació de les víctimes”.
Per part seua, la vicepresidenta Patricia Puerta ha recordat que aquesta declaració institucional “recull, compromisos, propòsits i orientacions perquè, algun dia, no siga necessari tindre un dia reivindicatiu per a fer justícia amb les dones”.
El 8 de març va ser proclamat el Dia Internacional pels Drets de la Dona per l'Organització de les Nacions Unides en 1975. Des d'aleshores, és un dia de celebració pels avanços aconseguits al llarg de la història i de reivindicació pel que queda per aconseguir en matèria d'igualtat entre dones i homes en tots els àmbits de la vida.