La jornada «Tecnologies big data a l’UJI» presenta l'oferta de recerques i solucions de dades massives de la Universitat i Espaitec
El nombre de dades que es manegen creix contínuament i la capacitat per a recol·lectar-les, emmagatzemar-les i analitzar-les immediatament s'ha convertit en un dels principals reptes tecnològics per a empreses i institucions a escala internacional. L'Oficina de Cooperació en Investigació i Desenvolupament Tecnològic (OCIT) de la Universitat Jaume I i el Parc Científic, Tecnològic i Empresarial, Espaitec, de l'UJI organitzen el dimarts 11 d'abril de 2017 en la sala multiusos de l'edifici Espaitec 2 una jornada on conèixer tota l'oferta de recerques i solucions per a dades massives desenvolupades en la Universitat Jaume I de Castelló sota el títol «Tecnologies big data a l'UJI: claus, tendències, recerca i solucions desenvolupades per empreses Espaitec».
L'esdeveniment, obert a tota la comunitat universitària i teixit empresarial castellonenc interessat en dades massives, té un doble objectiu. D'una banda, afavorir la transferència de coneixement i tecnologia entre grups de recerca de l'UJI i empreses d'Espaitec. Per l'altra, donar a conèixer al teixit empresarial de la província de Castelló les tendències, novetats i recerques desenvolupades en dades massives. La inscripció és gratuïta a través de la web.
En la jornada els assistents podran conèixer els diferents enfocaments, capacitats i tècniques que ofereixen els grups de recerca de l'UJI per a la recollida, tractament i explotació de dades massives en aplicacions d'interès empresarial: big data, fintech i indústria 4.0. A més, empreses d'Espaitec presentaran solucions innovadores desenvolupades i comercialitzades aplicades a la connectivitat de dispositius, les ciutats intel·ligents o l'evolució dels quadres de comandament en les dades massives , entre unes altres.
Per part de la Universitat Jaume I la jornada comptarà amb la participació de destacats investigadors. Rafael Berlanga, catedràtic del Departament de Llenguatges i Sistemes Informàtics de l'UJI i coordinador del grup de recerca Bases de Coneixement Temporal, parlarà sobre el valor de les dades massives. José Salvador Sánchez, catedràtic de l'Institut de Noves Tecnologies de la Imatge (INIT) i coordinador del grup de recerca Pattern Analysis and Learning, explicarà les últimes recerques sobre anàlisis, avaluació i predicció de riscos financers mitjançant mètodes d'aprenentatge automàtic. José Antonio Heredia, professor titular del Departament d'Enginyeria de Sistemes Industrials i Disseny i membre del grup de recerca Enginyeria de Fabricació, parlarà sobre novetats en la planificació de la producció en la Indústria 4.0.
Respecte a les empreses d'Espaitec, el CEO de TheLogicValue Lorenzo García explicarà la seua experiència venent solucions de dades massives a grans entitats bancàries. Javier Muñoz Ferrara, responsable del programari IoTsens, parlarà sobre innovadores formes de processar xarxes massives de sensors per a dades massives. Mario Catalán, CIO de Zeus -Smart Visual Data, presentarà una revolucionària solució de quadres de comandament i Daniel Pecos, director del Departament d'Informàtica de Nayar Systems, presentarà solucions d'aprenentatge automàtic industrial.