elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Una jornada sobre el valor de la creativitat dona inici al curs acadèmic del Màster de la Pau de l’UJI

Una jornada sobre el valor de la creativitat dona inici al curs acadèmic del Màster de la Pau de l’UJI
  • La 26a edició del màster comptarà amb prop de 60 estudiants de diferents països

MÉS FOTOS
Una jornada sobre el valor de la creativitat dona inici al curs acadèmic del Màster de la Pau de l’UJI - (foto 2)

El Màster en Estudis Internacionals de Pau, Conflictes i Desenvolupament de la Universitat Jaume I ha inaugurat el curs acadèmic 2020-21 amb una jornada sobre el valor de la imaginació i la creativitat, organitzada per la Càtedra UNESCO de Filosofia per a la Pau amb la col·laboració de l'Ajuntament de Castelló.

A l’acte d’inauguració de la 26a edició del màster, que enguany comptarà amb prop de 60 estudiants de diferents països, ha assistit el vicerector d’Internacionalització i Cooperació, Joan Antoni Martín; la regidora de Benestar Social, Dependència i Infància de l’Ajuntament de Castelló, Mari Carmen Ribera, i la directora de la Càtedra UNESCO de Filosofia per a la Pau, Sonia París.

El vicerector d’Internacionalització i Cooperació ha destacat el valor d’aquestes jornades dedicades a la creativitat, especialment davant la situació actual generada per la COVID-19, «unes circumstàncies en les que hem hagut de reinventar-nos i on la creativitat està ajudant a buscar solucions i plantejar les coses de formes completament noves», ha assenyalat. Per la seua part, Mari Carmen Ribera ha subratllat el valor social «incalculable» d’aquests estudis i ha agraït l’estudiantat el seu compromís per la pau «tan necessari en un moment crucial com l’actual».

Finalment, Sonia París també ha fet referència a la situació d’incertesa i les dificultats per la crisi sanitària i com aquesta situació ha deixat patent la importància i el valor que tenen les aules, les classes presencials i la convivència única d’aquest programa. No obstant, ha assenyalat que l’equip del màster està tan il·lusionat com sempre i farà d’aquesta edició una millor versió del màster. «La construcció i el manteniment de la pau és una tasca imprescindible en les societats actuals i, amb aquesta jornada, volem posar en relleu la importància de ser persones creatives a través d’una educació integral que promoga una ciutadania activa, ètica i capaç de produir transformacions socials, una educació que tant es necessita en el segle XXI però més encara en temps de la COVID-19», ha afirmat.

A continuació, s’ha celebrat la conferència de José Mª Mesías Lema, de la Universitat de la Corunya sobre artivisme, compromís social i drets humans. La jornada també ha inclòs dos tallers: un impartit per Siro Lopez, artista polifacètic i formador, sobre els espais d'aprenentatge, creativitat i pau, i un altre sobre educació artística i artivisme per a la pau, a càrrec del col·lectiu Fractals de València.

Pujar