Castellano

Els hostelers i l'oci nocturn castellonencs s'uneixen per a enfrontar-se a la seua pitjor crisi

Els hostelers i l'oci nocturn castellonencs s'uneixen per a enfrontar-se a la seua pitjor crisi
  • Encara no saben com obriran -o si ho faran- a partir de l'11 de maig i denuncien la falta de mesures específiques i la desinformació

Galeria de fotos
Benicàssim - Hostaleria a l'espera de poder reobrir
Benicàssim - Hostaleria a l'espera de poder reobrir
MÉS FOTOS
Els hostelers i l'oci nocturn castellonencs s'uneixen per a enfrontar-se a la seua pitjor crisi - (foto 2)
Els hostelers i l'oci nocturn castellonencs s'uneixen per a enfrontar-se a la seua pitjor crisi - (foto 3)

Més de 400 restaurants, pubs, discoteques i café teatres i altres locals d'oci de la província de Castelló s'han unit per a fer front a la crisi més greu que enfronta el sector de l'hostaleria: “La situació és complicada, es preveu obrir el dia 11 però ningú el té clar perquè no coneixem les mesures específiques i hi ha molta desinformació”, ha explicat a elperiodic.com Álvaro Amores, president de l'associació d'hostalers i empreses d'oci nocturn de Castelló (Ashocas).

L'associació va nàixer fa tan sols unes setmanes per una recessió sense precedents i l'abast dels quals es desconeix a causa de la incertesa que existeix hui dia: “La taxa d'atur representarà un 15% o 20% de l'atur i el problema és que ara quan obriguem no podrem traure a tots els nostres empleats de l’ERTE. La destrucció de l'ocupació en el sector ha sigut brutal”, lamenta el president d’Ashocas, qui està reunint-se amb alguns ajuntaments per a proposar mesures que garantisquen la supervivència del sector.

Entre les mesures més destacades es troba la sol·licitud d'ampliació, sense cost afegit, de les superfícies d'ocupació de via pública, així com l'ampliació horària de les terrasses: “Amb aquesta mesura podríem ficar, per exemple, tres torns de sopar”.

Una altra sol·licitud que estan reclamant és la que es refereix a les mesures fiscals, des de l'eliminació de la taxa d'ocupació de via pública o fins i tot la seua gratuïtat o la taxa de recollida de residus o llicències així com altres impostos municipals. Des d’Ashocas reconeixen que estan satisfets amb la voluntat dels ajuntaments amb els quals s'estan reunint.

“Crec que són proposades amb sentit comú i de fet els consistoris ja les estan posant en marxa en alguns casos”. Exemple d'això és el repartiment entre el personal de kits sanitaris. L’associació recomanen a restaurants, bars i altres locals d'oci no fer inversions sense conéixer encara les mesures concretes que va imposar el govern: “Desaconsellem totalment la instal·lació de mampares”, explica a aquest digital Álvaro Amores.

Ashocas, que també representa a l'oci nocturn, explica que la situació d'aquest sector s'anirà abordant més endavant ja que s'incorpora en una altra fase, encara que es proposaran també mesurades per a pal·liar els efectes de la crisi.

Pujar