La Diputació trau la cavalleria contra els mosquits en les zones més humides de Castelló
“En les últimes setmanes hem intensificat el tractament terrestre en tota la província i, ara, amb els vols que han començat hui mateix, continuem donant una resposta eficaç als ciutadans”, ressalta el diputat de Medi Natural, José María Andrés
La Diputació Provincial de Castelló ha iniciat este dijous els vols de tractaments contra els mosquits amb la finalitat de garantir el control de plagues en les zones més humides de la província després de les fortes pluges registrades.
La Conselleria de Sanitat i Salut Pública ha autoritzat el tractament aeri amb helicòpter sol·licitat per la institució provincial per a aplicar un tractament larvicida i combatre les plagues de mosquits en les zones en les quals s'ha detectat gran quantitat d'aigua acumulada i que tenen dificultat d'actuació per mitjans terrestres.
“Tindre controlada la plaga de mosquits és una qüestió de salut pública i garantir la seguretat dels nostres veïns i veïnes és una prioritat per a l'equip de govern que presidix Marta Barrachina, per això, estem treballant constantment a tindre les zones ben fumigades”.
Així ho ha enaltit el diputat de Medi Natural, José María Andrés, qui ha destacat l'agilitat de la Generalitat Valenciana a autoritzar el tractament aeri que, sens dubte, ve a reforçar el treball que s'està duent a terme pels mitjans terrestres en tots els municipis gràcies al compromís de la Diputació.
“Des de la institució provincial estem treballant intensament per a atallar l'eclosió de larves i evitar l'emergència de l'adult i les molèsties a la ciutadania. En les últimes setmanes hem intensificat el tractament terrestre en tota la província i, ara, amb els vols que han començat hui mateix, continuem donant una resposta eficaç als ciutadans, perquè el nostre gran objectiu és donar solucions als problemes dels castellonencs”, ha indicat José María Andrés.
En este sentit, el diputat de Medi Natural ha subratllat que els tractaments aeris que han començat a executar-se hui a la província de Castelló es prolongaran el que resta de setmana. Així mateix, ha explicat que els punts en els quals es fumigarà són aquells en els quals es va observar una major acumulació d'aigua, com la Finca del Pou de Nules, el PAI Sant Gregori de Burriana, el Quadre de Santiago de Benicàssim, el Prat de Cabanes-Torreblanca i la marjal de Peníscola. “Són espais naturals amb gran dificultat d'accés”, ha assenyalat José María Andrés.
Quant als tractaments terrestres que s'estan intensificant, la Diputació de Castelló ha posat a la disposició dels municipis tots els efectius del Servei de Control de Mosquits per a contrarestar els efectes del pas de la DANA que va deixar importants acumulacions al llarg de la província. Així, en els últims dies els esforços s'han centrat sobretot en les àrees de marjaleria de tot el litoral, realitzant tractaments mitjançant equips tot terreny i, a més, en la zona sud, amb un vehicle amfibi especial per a endinsar-se en àrees inundades.
Cal recordar que a la Diputació de Castelló li correspon actuar en les zones de marjal i en el medi natural, per la qual cosa el diputat provincial ha insistit que “la col·laboració ciutadana és fonamental per a frenar estes plagues”.
“Instem els castellonencs a mantindre les parcel·les netes per a permetre als equips de tractament actuar, així com evitar xicotetes acumulacions d'aigua en propietats privades que puguen haver-se produït després de les pluges”, ha conclòs José María Andrés.