La Diputació crea un arxiu per a custodiar la memòria col·lectiva dels castellonencs durant el confinament
La diputada Ruth Sanz ha explicat que s’obrirà un formulari web on enviar els testimonis, que podran ser fotografies, vídeos, textos, àudios o relats
La Diputació de Castelló s’ha proposat documentar i custodiar per a la posterioritat les vivències i experiències personals i col·lectives dels veïns i veïnes de la província durant l’estat de confinament. Per a fer-ho possible, des del Servei d’Arxiu s’obrirà un formulari web a través del qual, les persones interessades, podran aportar els seus testimonis en diversos formats.
Ruth Sanz, la diputada responsable de l’Arxiu, ha apel·lat a tots els castellonencs a que s’unisquen a aquesta iniciativa perquè “deixen la seua xicoteta empremta en la història de Castelló”. “El que passa hui”, ha dit, demà serà història, per això, participant, contribuirem a preservar el que ha passat des dels ulls i la memòria col·lectiva dels que formem aquesta província”.
Pel que fa al tipus de materials que tindran cabuda dins d’aquest nou arxiu del confinament, Sanz ha avançat que s’acceptaran tant fotografies o vídeos com textos, àudios, dibuixos, relats o diaris. “L’únic que demanem és que siguen documents que evidencien l’excepcionalitat del moment que vivim”. Tot aquest material també podrà ser cedit a la Diputació, qui es compromet a conservar i preservar tots els documents rebuts.
Les aportacions poden ser realitzades per persones individuals, famílies, associacions o qualsevol entitat de la província de Castelló.
FUTURA DIFUSSIÓ A LA XARXA
La diputada d’Arxiu ha assegurat que la intenció “és difondre el material històric a través del Portal de l’Arxiu i per les xarxes socials”, una idea que es concretarà més endavant.