La Diputació de Castelló visita els tallers d’ocupació per a fomentar la inserció laboral a l’interior de la província
Els tallers formaran a 40 persones en les especialitats de dinamització del temps lliure infantil i juvenil, administració i atenció sociosanitària a persones dependents
Ferrando: «Es preveu contrarestar les diferències demogràfiques de la nostra província i assegurar un accés igualitari als recursos, en especial en l’accés a l’ocupació i la formació en el medi rural»
L'àrea de Promoció Econòmica, Ocupació i Relacions Internacionals ha donat la benvinguda als alumnes que formen part dels quatre Tallers d'Ocupació, organitzats per la Diputació de Castelló, per a fomentar la inserció laboral a l'interior de la província.
En la visita als tallers d'ocupació de Benassal i Albocàsser, el diputat de l'àrea, Pau Ferrando, ha assenyalat que amb aquestes formacions «es preveu contrarestar les diferències demogràfiques de la nostra província i assegurar un accés igualitari als recursos, en especial en l'accés a l'ocupació i la formació en el medi rural».
El passat 1 d'octubre es van iniciar els tallers en els centres CEDES d'Albocàsser i en el Centre Sociocultural de Benassal, on es van impartir les formacions relacionades amb tasques administratives i dinamització del temps lliure infantil i juvenil, respectivament.
Per altra banda, el 18 d'octubre es van iniciar els tallers que s'imparteixen en el centre CEDES de Llucena i en el Centre de Desenvolupament Rural de Vilanova de Viver, amb certificats relacionats amb la dinamització del temps lliure a Llucena i l'atenció sociosanitària a persones dependents a Vilanova.
Aquests tallers tenen una duració de 12 mesos, i formaran a un total de 40 persones en les especialitats descrites, facilitant així l'obtenció d'una titulació oficial mitjançant certificats de professionalitat que permet la millora de la qualificació i l'adquisició d'experiència professional.
A aquests tallers s'unirà abans que acabe l'any 2021, un taller d'ocupació «T'AVALEM» en el CEDES de Sogorb, d'un any de duració, dirigit a deu persones joves d'entre 16 i 30 anys inscrites en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil, amb la impartició de certificats de professionalitat relacionats amb tasques administratives.
Així mateix, es realitzaran dos programes de Formació Professional per a persones desocupades, en la modalitat de Formació per a la inserció, en els centres CEDES Llucena i Sogorb.
L'import total dels projectes aprovats és d'1.274.212,50 € que, fins ara, és la quantia més gran que va posar en marxa la Diputació per a promoure l'ocupació i la formació a través d'aquest programa en zones rurals.