elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Diputació de Castelló s’uneix al laboratori autonòmic de serveis socials per a millorar les polítiques de benestar a la província

La Diputació de Castelló s’uneix al laboratori autonòmic de serveis socials per a millorar les polítiques de benestar a la província
  • La vicepresidenta, Patricia Puerta, defensa la incorporació de la institució per la seua “naturalesa de servei públic” i proximitat amb el territori

La Diputació de Castelló ha aprovat en sessió plenària la proposta d’adhesió de la institució provincial al laboratori de serveis socials impulsat per la Generalitat Valenciana, la Universitat Jaume I i els consistoris de Benicarló i Vinaròs. En paraules de la vicepresidenta i diputada de Benestar Social, Patricia Puerta, la finalitat d’aquesta incorporació “no és altra que sumar esforços i coneixements per a millorar i reforçar els serveis socials a la nostra província”. Això s’aconseguirà, principalment, amb l’elaboració d’un estudi en què es plasmarà la realitat social de la província i s’identificaran les necessitats en matèria de serveis i equipaments socials. “El poder comptar per primera vegada amb un document d’aquestes característiques ens permetrà treballar des d’una visió més vertebrada i específica de la província”. Per exemple, “podrem adoptar mesures concretes contra la pobresa en zones marginals o sabrem de bona mà on calen nous equipaments socials per a gent major”.

Des de la Diputació, ha confirmat Puerta, “hi posarem l’accent en que el disseny de les futures polítiques socials atenguen la peculiaritat del nostre territori i que siguen la punta de llança d’una resposta conjunta enfront al repte demogràfic”.

“Teníem clar que la Diputació de Castelló havia de tindre un lloc en aquest laboratori com a entitat membre perquè per la seua pròpia naturalesa de servei públic s’encarrega de vetllar pel bon funcionament dels serveis socials als municipis més xicotets de la nostra província”.

Des de la seua constitució en 2018, el laboratori està format pels ajuntaments de Benicarló i Vinaròs, la Universitat Jaume I i la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives. Ara, amb la incorporació de la Diputació, “la província en tot el seu conjunt guanya en presència i veu dins d’aquest òrgan amb el que treballarem per a millorar el sistema públic valencià de serveis socials”.

Entre les funcions que arreplega aquest òrgan destaca l’establiment d’un fòrum per a la definició de noves pràctiques i polítiques socials, la investigació i l’estudi sobre igualtat i inclusió social, la formació i l’experimentació en aquest àmbit. A més a més també inclou l’elaboració de nous indicadors i bases de dades que ajuden a planificar i millorar la xarxa de serveis socials que es presten als pobles de Castelló.

Una vegada donat el vistiplau per part del ple, el pròxim pas serà la ratificació de l’acord amb la signatura del conveni d’adhesió, el que farà efectiva l’entrada de la institució. La vigència d’aquest serà de dos anys, sense límit de renovacions.

Pujar