elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Diputació de Castelló subvencionarà una càtedra de l'UJI per a l'anàlisi de les zones rurals de la província

La Diputació de Castelló subvencionarà una càtedra de l'UJI per a l'anàlisi de les zones rurals de la província
  • La institució provincial aportarà 30.000 euros per a la investigació, difusió i coordinació d'accions per la cohesió territorial

  • El president José Martí assenyala que l'objectiu és contribuir a millorar la qualitat de vida de les persones residents o vinculades a l'interior

La Diputació de Castelló i la Universitat Jaume I (UJI) han signat un conveni a través del qual la institució provincial subvencionarà amb 30.000 euros activitats d'investigació, difusió i coordinació que es desenvolupen en la ‘Càtedra de Cohesió i Innovació Territorial’. La càtedra té com a objectius generals el foment de la docència, la investigació, la difusió del coneixement i la innovació en la cohesió territorial de la província de Castelló.

Per a això s'establirà un diagnòstic inicial, a partir de les anàlisis existents, s'avaluarà les polítiques de cohesió i innovació territorial desenvolupades en els últims anys, es prioritzarà els àmbits d'actuació i es realitzaran jornades per a establir un diàleg permanent amb els agents del territori i experts.

Referent a això, el president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha assenyalat que, en definitiva, “es dissenyaran les accions que contribuïsquen a millorar la qualitat de vida de les persones residents o vinculades a l'interior castellonenc.

Les activitats o programes subvencionables es dividiran en tres fases: la fase d'investigació, la fase de difusió i la fase de coordinació. En concret, les accions que es realitzaran són:

  1. Investigar el procés de crisi en les zones rurals de la província de Castelló.
  2. Analitzar les causes i les conseqüències de la crisi de l'interior castellonenc: demogràfiques, econòmiques, socials, polítiques i culturals.
  3. Cerca d'informació sobre els processos de transformació del món rural que han ocorregut en altres llocs.
  4. Avaluar els resultats de les polítiques públiques de desenvolupament rural a la província de Castelló.
  5. Seleccionar els casos d'èxit de creixement econòmic i social al medi rural de l'estat espanyol.
  6. Iniciar el procés de cartografiar un mapa de recursos i necessitats del món rural de Castelló
  7. Compilar dades per a analitzar les característiques dels municipis de Castelló.
  8. Difusió de les accions executades.
  9. Creació d'una pàgina web.
  10. Inici de contactes amb els Centres de Dinamització Econòmica i Social (CEDES).
Pujar