elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Diputació de Castelló posa en valor la labor científica de l'Institut d'Aqüicultura de Torre la Sal

La Diputació de Castelló posa en valor la labor científica de l'Institut d'Aqüicultura de Torre la Sal
    MÉS FOTOS
    La Diputació de Castelló posa en valor la labor científica de l'Institut d'Aqüicultura de Torre la Sal - (foto 2)
    La Diputació de Castelló posa en valor la labor científica de l'Institut d'Aqüicultura de Torre la Sal - (foto 3)
    La Diputació de Castelló posa en valor la labor científica de l'Institut d'Aqüicultura de Torre la Sal - (foto 4)

    La vicepresidenta primera de la Diputació de Castelló, María Ángeles Pallarés, i el diputat de Medi Natural, José María Andrés, han visitat les instal·lacions de l'Institut d'Aqüicultura de Torre la Sal junt a la seua directora, Ariadna Sitjà. Així doncs, han pogut conéixer més de prop este centre d'investigació que desenvolupa la seua activitat en l'àmbit de l'Aqüicultura Marina des de 1979 i en el qual treballen més de mig centenar de professionals.

    Actualment, tal com han explicat des del centre, hi ha 14 científics en la plantilla que, juntament amb el personal de suport, becaris i investigadors contractats, constitueixen l'únic centre del CSIC dedicat íntegrament a la investigació en aqüicultura. En este sentit, el diputat de Medi Natural ha posat en valor el treball que realitzen des del centre i els ha animats a continuar treballant en el camp de la ciència, ja que “amb els seus projectes, no sols contribueixen a la millora dels processos productius, sinó també a la qualitat del producte”. Pel que ha destacat la “importància del sector aqüícola per a proporcionar aliments de qualitat de manera sostenible i el compliment dels requisits en matèria mediambiental”.

    Per part seua, la vicepresidenta primera ha posat en valor l'estreta col·laboració que hi ha entre la Diputació de Castelló i el IATS i ha manifestat que “per a la província de Castelló és un luxe comptar amb estes excel·lents instal·lacions experimentades en l'aqüicultura”.

    “Hem de reconéixer i donar suport a este centre d'investigació per a complir amb els objectius de protecció del medi ambient”, ha manifestat José María Andrés, qui ha continuat dient que “hem d'aprofitar totes les seues potencialitats perquè la província es puga beneficiar del treball realitzat entorn del sector pesquer”.

    Així mateix, durant la visita al centre, la vicepresidenta primera i el diputat provincial han pogut conéixer a les tres joves estudiants que, gràcies a les beques d'introducció a l'aqüicultura, fruit del conveni de col·laboració entre la Diputació de Castelló i l'Agència Estatal Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), estan aprofundint els seus estudis en la investigació aqüícola.

    Es tracta d'una primera experiència en el treball, per la qual cosa la vicepresidenta primera les ha animat a “aprofitar al màxim esta beca que els ha de servir per a enriquir la seua experiència, completar la seua formació, aprendre i adquirir noves competències que els ajudaran a inserir-se en el mercat laboral”.

    Cal recordar que la dotació econòmica de la subvenció per part de la Diputació de Castelló ha sigut de 20.000 euros. A més, el nombre de beques concedides per a este curs han sigut cinc, però finalment només s'han executat tres, amb una duració de quatre mesos cadascuna. En este sentit, el diputat de Medi Natural ha mostrat el compromís de la institució provincial “per a continuar col·laborant i que estes beques arriben a quants més joves millor”.

     

    Pujar