elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Diputació de Castelló obté la certificació de l'Esquema Nacional de Seguretat, reforçant la protecció dels seus sistemes i dades

La Diputació de Castelló obté la certificació de l'Esquema Nacional de Seguretat, reforçant la protecció dels seus sistemes i dades
  • L'administració provincial aconseguix la certificació que reconeix la implementació de mesures de seguretat necessàries per a protegir la informació que maneja i garantir la confidencialitat, integritat i disponibilitat de les dades

  • “Esta certificació es correspon amb la nostra ambició per ser cada dia capaços de prestar un millor servei i amb la màxima garantia i seguretat als ciutadans de la nostra província”, ha expressat la presidenta Marta Barrachina

La Diputació Provincial de Castelló garantix la qualitat i protecció dels seus sistemes d'informació amb la certificació de l'Esquema Nacional de Seguretat.

L'administració provincial ha aconseguit la certificació que reconeix la implementació de mesures de seguretat necessàries per a protegir la informació que maneja i garantir la confidencialitat, integritat i disponibilitat de les dades. Una certificació que s'ha aconseguit després d'un procés llarg que es va iniciar en 2018 i molt treball i suposa la protecció de la informació de les bases de dades de l'administració provincial i la certesa que complix amb la legislació.

“Esta nova certificació es correspon amb la nostra ambició per ser cada dia capaços de prestar un millor servei i amb la màxima garantia i seguretat als ciutadans de la nostra província. Perquè no sols és important el que fem pels veïns i veïnes de Castelló, sinó també com ho fem”. Amb estes paraules, la presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, ha posat en valor l'esforç de tots els departaments de la institució a l'hora d'aplicar les mesures mínimes de seguretat exigides pel ENS per a “salvaguardar les dades de la informació, garantir la prestació contínua dels serveis i aconseguir crear un espai de confiança entre administració i ciutadà”, ha remarcat.

L'objectiu de la seguretat de la informació és garantir la qualitat de la informació i la prestació continuada dels serveis, actuant preventivament, supervisant l'activitat diària per a detectar qualsevol incident i reaccionant amb rapidesa als incidents per a recuperar els serveis al més prompte possible, amb l'aplicació de les mesures exigides pel ENS.

Una sèrie de mesures que han aportat a l'administració provincial seguretat digital en totes les seues transaccions electròniques. En l'actualitat, hi ha al voltant de 240 administracions locals certificades de les més de 8.000 existents, per la qual cosa la presidenta de la Diputació de Castelló ha mostrat la seua satisfacció per poder comptar amb esta certificació i ha assenyalat que “ens posiciona com una de les administracions més segures, però no exempts, ni molt menys d'atacs informàtics, per la qual cosa continuarem fomentant una política de ciberseguretat que done confiança als ciutadans en la seua relació amb l'administració provincial”.

Per part seua, el diputat d'Informàtica, Sergio Toledo, ha reconegut que “aconseguir esta certificació ha suposat un camí difícil i costós per la complexitat de l'assumpte que ha costat molt de temps i moltes hores de treball, però gràcies a l'ajuda, comprensió i seguiment de les instruccions per part del personal de l'administració s'ha fet el pas definitiu per a la consecució d'esta certificació que ens posiciona com una administració a l'avantguarda de controls i mesures de seguretat de les TIC”.

I és que, tal com ha expressat el diputat provincial, “tot el personal, tant extern com intern, que interactua amb el sistema d'informació, juga un paper fonamental, ja que tots han de complir amb la política de seguretat de la informació”. D'esta manera, Sergio Toledo ha insistit en la importància de continuar incidint en mesures, formació i conscienciació en matèria de seguretat de la informació, ja que el certificat “serà revisat cada dos anys i haurà d'anar introduint millores”.

“Hem de supervisar el compliment del que es disposa en normativa de seguretat i de les polítiques internes de l'organització, en matèria de protecció de dades, inclosa l'assignació de responsabilitats, la conscienciació i formació del personal que participa en les operacions de tractament, i les auditories corresponents”, ha manifestat el diputat d'Informàtica.

Així, cada departament de la institució continuarà realitzant un seguiment continu dels nivells de prestació dels serveis, monitorant i analitzant les vulnerabilitats reportades, i preparant una resposta efectiva als ciberincidents per a continuar garantint la continuïtat dels serveis prestats.

Pujar