Diputació de Castelló injecta més de 90.000 euros per a impulsar les festes declarades d'Interés Turístic i atraure visitants als municipis
La Comissió Permanent del Patronat Provincial de Turisme aprova la concessió de subvencions a ajuntaments perquè les festes declarades d'Interés Turístic atraguen a més persones a la província de Castelló
La Diputació Provincial de Castelló injecta més de 90.0000 euros per a impulsar les festes declarades d'Interés Turístic i atraure visitants als municipis de la província.
La Comissió Permanent del Patronat Provincial de Turisme de la institució provincial ha aprovat la concessió de subvencions a ajuntaments perquè les festes declarades d'Interés Turístic atraguen a més persones a Castelló. “Amb estes ajudes volem demostrar el suport ferm i real de la Diputació de Castelló a les nostres festes, tradicions i senyes d'identitat amb l'objectiu de protegir-les i enriquir-les perquè mai deixen de celebrar-se en els nostres municipis”.
Així ho ha destacat el vicepresident i diputat de Turisme, Andrés Martínez, qui ha assenyalat que “es tracta d'una ajuda enorme perquè els ajuntaments, especialment els més xicotets, que són els que menys recursos tenen, puguen comptar amb unes festes magnífiques i amb programes cada vegada millors que atraguen a visitants durant la celebració als seus municipis i generen noves oportunitats per als negocis locals”.
En este sentit, el vicepresident ha ressaltat l'arrelament popular que tenen les festes als pobles, “es convertixen en un gran motor econòmic” per a multitud de petites empreses i autònoms, que “veuen com estos dies de celebració els permeten tindre un moviment econòmic important i generació d'ocupació”, ha assenyalat Andrés Martínez.
En l'actualitat, els municipis de la província que ostenten de festes d'Interés Turístic i que, per tant, comptaran amb una ajuda econòmica són Altura, Atzeneta del Maestrat, Betxí, Benicarló, Benicàssim, Borriol, Burriana, Cabanes, Càlig, Forcall, l'Alcora, La Vilavella, Moncofa, Morella, Nules, La Salzadella, Sant Jordi, Segorbe, Traiguera, la Vall d'Uixó, Vilanova d'Alcolea i Vinaròs.
“Contribuïm al fet que els pobles generen turisme d'experiències que convide que més persones ens visiten més vegades durant tot l'any”, ha subratllat el diputat de Turisme. I és que cadascuna d'estes festes se celebren en una època de l'any. A més, pertanyen a diverses tipologies, des de romeries, fins a fires, falles i festes patronals, les quals engloben multitud d'esdeveniments, per la qual cosa “estem promocionant la gastronomia, el patrimoni natural i l'històric d'estes celebracions que formen part d'allò més autèntic de la nostra cultura i ens definixen com a poble”, ha destacat el vicepresident de la Diputació.
“Des de l'equip de Govern Provincial que presidix Marta Barrachina tenim un compromís amb les tradicions dels nostres pobles i no deixarem de secundar-les, perquè són la millor mostra de la nostra identitat, del treball comú i de la unió que tant ens caracteritza als castellonencs”, ha expressat Andrés Martínez.
Impuls al turisme
En la mateixa línia de promocionar el potencial turístic de la província, el Patronat Provincial de Turisme ha aprovat la concessió de subvencions per a la realització d'activitats de creació i difusió de l'oferta turística als pobles de Castelló. Sobre aquest tema, la Diputació de Castelló injectarà 100.000 euros a entitats de la província per a l'organització d'activitats i esdeveniments a Castelló que incentiven la demanda turística, així com la promoció de l'activitat i la destinació turística.
Així doncs, segons el criteri de la comissió tècnica de valoració i la posterior aprovació, rebran les subvencions les següents entitats per a realitzar les seues activitats: la Fundació Port Castelló (activitats diverses organitzades pel port), la Societat Micològica Valenciana (XXX Congrés de la CEMM), el Col·legi Fisioterapeutes CV (Jornada Internacional de Fisioteràpia del ICOFCV), el Triangle Turisme Est (la Plana Baixa Taller Gastronòmic Valencià), el Consell General de Col·legis d'Administradors de Finques de CV (XI Concurs Francisco Brotons), l'Associació Chapter Castelló (XXII Aniversari Castelló Chapter), l'Associació Baronia Cortes de l'Ajuntament de Cortes (Projecte Miradnos), l’Associaciós Jaume I Corona de Aragón (Proyecto Alto Palancia Jaume I y la corona de Aragón), l'Associació Vitivinícola de Castelló (Mesón del Vino de les festes de la Magdalena), la Fundació Cultural CDM (Congrés Història i Música) i, finalment, el Club de Vela de Benicàssim (activitats nàutiques).