La Diputació de Castelló constituirà la comissió de seguiment del primer Pla d'Igualtat
El Pla d'Igualtat va entrar en vigor a la fi de 2020 amb el suport unànime de tota la corporació
La Diputació de Castelló ha donat hui els primers passos per a constituir la comissió que realitzarà el seguiment del grau de compliment del primer pla d’igualtat de la institució. El documentva entrar en vigor a finals de l’any passat després de rebre l’aprovació unànime del ple.
En una primera reunió, celebrada aquest matí en format virtual, s’ha convocat totes les persones que en formaran part d’aquest nou òrgan perquè coneguen com serà el seu funcionament i l’estructura de treball. En aquest cas, es repeteix el mateix esquema organitzatiu adoptat en la comissió negociadora del pla, pel que estaran representats tots els partits polítics amb representació a la Diputació, sindicats i personal tècnic de la casa.
En aquesta primera presa de contacte, prèvia a la constitució formal de la comissió, Puerta ha defensat la creació d’aquests fòrums participatius de seguiment «perquè tan important és legislar com després complir amb això». «Si hi ha cap cosa que no funciona l’hem de saber detectar entre totes i tots i gestionar les solucions des del consens».
Amb aquesta premissa, el paper d’aquesta nova mesa de treball serà el de de vetllar per la consecució dels objectius establerts en el pla, «el que inclou la detecció de possibles dificultats que impedisquen la seua implantació i la concreció de les mesures correctives pertinents».
La vicepresidenta ha anunciat que la creació de la comissió és qüestió de setmanes i ha agraït una vegada més «la imprescindible col·laboració» de totes i tots els presents en la implementació del pla, que inclou un total de 63 accions».
ELS DETALLS DEL PLA
Aquestes mesures s’estructuren en grans àrees temàtiques que inclouen accions dissenyades per a garantir la igualtat en els processos de selecció i contractació, la classificació professional, la promoció, la formació, les condicions de treball, l'exercici corresponsable dels drets de la vida personal, familiar i laboral, l'anàlisi de la presència feminitzada o masculinitzada, les retribucions i la prevenció de l'assetjament sexual i per raó de sexe.