Les Coves de Vinromà acollirà la Residència Artística “Open Call Nodus 2022” amb la participació de músics de tot el món
S'han rebut 126 peticions de 33 nacionalitats, procedents d'Amèrica, Europa i Àsia
Els músics seleccionats procedeixen d'Espanya, els Estats Units, Armènia, Itàlia, Corea del Sud, Turquia, la Xina i Polònia
L'Ajuntament de Les Coves de Vinromà i la Fundació Caixa Castelló, amb la col·laboració de la Universitat Jaume I de Castelló, celebren el positiu acolliment de la Residència Artística “Open Call Nodus 2022”, nou projecte artístic posat en marxa amb la missió de promoure, expandir i innovar en el repertori de la música contemporània per a compositors de tot el món.
Aquest esdeveniment dirigit a compositors de totes les procedències i edats ha rebut 126 peticions, de 33 nacionalitats, que realitzaran una estada d'una setmana de residència a les Coves de Vinromà, de l'11 al 16 de juliol pròxims. L'objectiu principal del projecte és el de desenvolupar i crear nou repertori per a saxofon i percussió.
Es realitzaran activitats i sessions de lectura junt a David Moliner i Carlos Tena. Durant la seua estada els compositors seleccionats, procedents d'Espanya, els Estats Units, Armènia, Itàlia, Corea del Sud, Turquia, la Xina i Polònia, hauran de desenvolupar repertori musical, pel que tindran disponibilitat total dels espais municipals per a interpretar la seua música. A més, es realitzarà un enregistrament en directe del concert el dia 15 de juliol a l'Església del municipi.
David Moliner i Carlos Tena, coordinadors tècnics, destaquen la varietat que s'ha presentat, “amb moltes estètiques diferents que conviuen actualment, com a minimalisme, música concreta instrumental, música experimental, música de tall centreeuropeu i americà. Amb molta varietat quant al perfil presentat, gent molt potent amb trajectòries molt diferents, la qual cosa és molt motivadora. Es tracta de perfils molt eclèctics, amb estils i edats molt diferenciats, des d'artistes consolidats a músics que està acabant de formar-se i, no obstant això, amb qualitat molt alta pel que ha sigut molt difícil realitzar la selecció dels candidats”.
Per a Mònica Nos, alcaldessa de les Coves de Vinromà, aquesta iniciativa “converteix al municipi en un focus important a través de la música avantguardista, que posa a més en valor el patrimoni cultural, natural i rural de l'interior de Castelló gràcies a l'arribada de joves talents musicals de tot el món”.
Leopoldo Monfort, gerent de la Fundació Caixa Castelló assenyala que “a través d'aquesta mena d'iniciatives es reafirma el compromís de la Fundació amb l'art actual en acollir i fer costat a músics de perfil internacional que generen un intercanvi en el nostre territori, com a procés d'aprenentatge i creixement cultural de la societat”. Alfredo Llopico, responsable d'activitats culturals de la Fundació Caixa Castelló, afig que es tracta d'una “aposta per la música actual, per la creació contemporània que estem vivint i que ha de ser secundada. Reflecteix la societat i el pensament en el qual vivim a través d'uns artistes que plantegen un impuls creador”.
Per als organitzadors, aquesta iniciativa, en la qual la majoria dels participants no passa dels 30 anys, serà molt positiva per a ampliar horitzons, i especialment per al públic, que tindrà accés a la música d'avantguarda des d'una perspectiva universal en aquesta primera edició celebrada a les Coves de Vinromà.