Compromís exigeix mesures enfront de l’augment de delictes d’odi a les comarques del Nord
La coalició adverteix que els discursos d’odi de l’ultradreta “tenen conseqüències que ja estem patint als pobles de Castelló”
Compromís mostra la seua preocupació davant l'últim informe del Ministeri de l'Interior que indica que les comarques del nord registren una taxa de 6,46 casos per cent mil habitants de delictes d’odi, superant les mitjanes estatal i autonòmica, que també han augmentat.
La diputada de Compromís a les Corts, Verònica Ruiz, exigeix mesures concretes contra els discursos d’odi de la ultradreta, ja que “estem veient com l’augment de discursos masclistes, homòfobs i racistes tenen conseqüències directes al nostre País i a les nostres comarques”. “Quan des d'un faristol, des d'una institució pública, se fan discursos d'odi, s’incrementen els delictes d’odi en la societat civil”, lamenta.
De fet, destaca notablement el repunt que experimenten els atacs per orientació sexual o de gènere, que han passat de sis casos en el 2022 a 14 en el 2023. La Diputada de Compromís a la Diputació de Castelló, Maria Fajardo, ha mostrat la seua preocupació enfront de l’augment de delictes d’odi i els considera “conseqüència directa dels atacs de VOX al col·lectiu LGTBI i el blanquejament del PP a l’ultradreta, així com la censura dels llibres o pel·lícules LGTBI que hem patit als nostres pobles”.
A més a més, “trobem que els discursos d’odi de l'extrema dreta també alimenten el racisme i la xenofòbia - amb 14 casos a Castelló el 2023. Un clar exemple l’hem vist l’última setmana, en que han utilitzat el crim de Gata per aprofitar una situació tan dolorosa per al poble per a fomentar l'odi i treure profit”, lamenta Ruiz.