elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís demana que la Diputació rebutge que les cases de joc se situen prop dels centres educatius

Compromís demana que la Diputació rebutge que les cases de joc se situen prop dels centres educatius
  • Guardiola ha lamentat que “no té explicació eliminar una mesura recolzada per educadors, AMPES i especialistes en ludopatia”

“La decisió de PP i Vox d'eliminar la distància mínima d'una instal·lació d'una casa de joc d'un centre educatiu no té explicació”. Així de categòric s'ha mostrat el portaveu provincial de Compromís, David Guardiola, en presentar una proposta perquè la Diputació de Castelló rebutge la proposta d'eliminar esta mesura de la llei en el territori valencià.

Compromís ha presentat una proposta en la qual demana que l'administració provincial es pronuncie i “rebutge les esmenes presentades per PP i Vox a les Corts, i que impliquen una retallada en la protecció contra la ludopatia de les i els menors”, ja que “elimina la distància mínima entre una casa de joc i un centre educatiu”.

“Esta decisió de Mazón no l'entenen pares i mares, no l’entenen les AMPAS, no l’entenen els educadors, i no l’entenen tampoc els experts en matèria de ludopatia i addiccions”, ha lamentat Guardiola, que espera que “tiren marxa arrere la decisió que vol prendre el Consell, ja que considerem que cal protegir la nostra gent jove del problema de la ludopatia”.

“I no ens val l'argument del possible pagament d'indemnitzacions a les cases de joc, perquè no és cap justificació, perquè per damunt de tot, estan les persones”, ha insistit Guardiola.

El partit valencianista proposa demanar a la Comissió del Joc de la Comunitat Valenciana un informe de les conseqüències potencials de l'aprovació dels canvis proposats en les esmenes a la Llei de Mesures Fiscals de gestió administrativa i financera i d'organització de la Generalitat, i aprovar l'Estratègia Valenciana Integral de Prevenció i Tractament del Joc Patològic.

Guardiola ha assenyalat que “existeix una baixada de l'edat en què els i les adolescents comencen a jugar, establint-se en els 14 anys segons l'Informe Sobre Trastorns Compartamentals de l'Observatori Espanyol de les Drogues i les Addiccions”, i és que “el mateix informe assenyala que un 20% de menors d'entre 14 i 18 anys han jugat amb diners en els últims 12 mesos”. Pel que en estos moments, “la mesura actual d'allunyar les cases de joc dels centres educatius és més important que mai, i així ho estan demostrant les postures en contra de les AMPES en tot el territori”.

Pujar