Carlos Reyero mostra en una conferència el simbolisme i discurs narratiu dels retrats del segle XIX
Un interessant recorregut pels retrats del segle XIX de la mà de l'acadèmic i catedràtic d’Història i Teoria de l’Art de la Universidad Autónoma de Madrid, Carlos Reyero Hermosilla ha servit de cloenda a la segona sessió de conferències del curs d'estiu «Pintar la cara i l'ànima. El retrat en la Història de l'Art» que finalitza en la jornada de divendres amb una visita al Palau de la Generalitat i la seva galeria de reis, en el qual es realitzarà una taula rodona amb la participació de tots els ponents.
El catedràtic d'Història i Teoria de l'Art de la Universitat Autònoma de Madrid ha parlat sobre gran part dels retrats del segle XIX en una conferència titulada «La vida imaginada o el retrat romàntic com a novel·la». En ella, Reyero ha explicat que els retrats d'aquesta època estan carregats de simbolisme i discurs narratiu i ha coincidit amb Baudelaire en la seua accepció del retrat com una novel·la «un poema amb els seus accessoris, ple d'espai i d'ensomni». L'acadèmic ha anat desgranant cada tipus de retrats: reis, càrrecs públics, noblesa, matrimoni, col·lectius, família i autoretrats, afegint a més detalls sobre la història de l'època i la forma d'entendre les relacions, l'estat o la família.
Carlos Reyero estat professor de batxillerat a l'Institut «Les Salines», de San Fernando (Cadis), professor ajudant a la Universitat de Cantàbria i catedràtic de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona; becari de la Fundació Marcelino Botín i de la Reial Acadèmia d'Espanya a Roma; i director del Departament d'Història i Teoria de l'Art de la Universitat Autònoma de Madrid entre 1999 i 2001. És acadèmic corresponent de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi, de Barcelona i de la Reial Acadèmia de la Història, de Madrid.