elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Canet lo Roig digitalitzarà el Cicle Integral de l’Aigua gràcies a una subvenció de la Generalitat de més de 200.000 euros

Canet lo Roig digitalitzarà el Cicle Integral de l’Aigua gràcies a una subvenció de la Generalitat de més de 200.000 euros
  • L'ajuda ha sigut concedida per la Conselleria d'Agricultura, Aigua, Ramaderia i Pesca

La població de Canet lo Roig, que és una de les localitats més estalviadores d'aigua de la província de Castelló segons l'empresa concessionària, escometrà en els pròxims mesos un dels projectes més ambiciosos de la legislatura com és la digitalització del Cicle Integral de l'Aigua gràcies a una subvenció de més de 200.000 euros que li ha concedit la Conselleria d'Agricultura, Aigua, Ramaderia i Pesca de la Generalitat Valenciana.

Una actuació, que té una durada de cinc mesos, es produirà en un moment crucial per al municipi, ja que estan en marxa les obres d'emergència per a l'abastiment d'aigua potable a conseqüència de la sequera que encara persistix a pesar de les darreres pluges.

L'alcaldessa, María Ángeles Pallarés, explicava que "estem en la legislatura de l'aigua, en la legislatura que comença a posar solucions a una problemàtica de fa molts anys gràcies a la implicació de les administracions públiques com la Generalitat Valenciana i la Diputació de Castelló". Cal recordar que des del mes de maig d'enguany, Canet lo Roig se subministra amb cisternes d'aigua gràcies a la solidaritat de pobles com Sant Jordi.

Sobre el projecte de digitalització del Cicle Integral de l'Aigua, Pallarés indicava que "el projecte aprovat fa un estudi detallat de la situació actual del municipi, per tal que en un futur puguem controlar tant les aigües de subministrament com les de sanejament perquè la normativa europea és cada vegada més estricta en eixe sentit sense oblidar-nos de la situació de sequera per la qual travessem no sols el nostre poble sinó molts de la comarca, per això és tan important este projecte que ens permetrà conéixer la situació de la xarxa en temps real".

Objectius i propostes del projecte

Entre els objectius està reduir les pèrdues en les xarxes, fomentar la transparència en el coneixement del control dels usos de l'aigua, millorar el control i la qualitat de les aigües en els abocaments d'aigües residuals, estalviar en el consum d'aigua, i incrementar la garantia de subministrament.

Amb este objecte, les actuacions proposades consistixen en la instal·lació i integració en el sistema de telecomandament del servici municipal de proveïment de cabalímetres en l'entrada del Dipòsit Tossal i en l'eixida del Dipòsit Nou. Instal·lació de punt de control de qualitat de l'aigua en continu en xarxa, així com limnímetres per a quantificació d'abocaments de la xarxa de clavegueram. Finalment, implantació d'un sistema de telelectura en els comptadors domiciliaris.

El projecte, tal com assenyalava Pallarés, destaca que la digitalització suposa conéixer 'en temps real' la situació del subministrament i sanejament per tal d'actuar immediatament davant qualsevol incidència que es puga produir en la xarxa fent que el servici siga totalment eficient.

Pujar