elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Biòtica dóna a conèixer en la UJI els últims avanços en prevenció i control de la Legionel·la

Biòtica dóna a conèixer en la UJI els últims avanços en prevenció i control de la Legionel·la
    MÉS FOTOS
    Biòtica dóna a conèixer en la UJI els últims avanços en prevenció i control de la Legionel·la - (foto 2)
    Biòtica dóna a conèixer en la UJI els últims avanços en prevenció i control de la Legionel·la - (foto 3)

    Experts i professionals de diferents sectors implicats en la prevenció i tractament de la Legionel·la, tant de l'administració pública com a empreses privades, s'han donat cita aquesta setmana a l'edifici Espaitec 2 del Parc Científic de la Universitat Jaume I de Castelló per assistir a la jornada tècnica sobre la tecnologia de separació inmunomagnética (SIM) aplicada a la prevenció de la legionelosis, organitzada per Biòtica Bioquímica Analítica SL.

    L'empresa castellonenca ha desenvolupat el test ràpid Legipid®, cada vegada més emprat per a la detecció i quantificació de Legionel·la en mostres d'aigua i, durant la sessió, la directora comercial, Mireia Lázaro, així com el director científic de la firma, Guillermo Rodríguez, van donar a conèixer els últims avanços que ha experimentat aquest projecte en una jornada moderada per Begoña Bedrina, del departament técnic comercial.

    Quant a la resta de ponències, Sergi Martí, president de AquaEspaña, va parlar de l'entrada en vigor de la Norma UNE 100030:2017 de prevenció i control de la proliferació i disseminació de Legionel·la a instal·lacions, que estableix un nou marc normatiu que permet elevar voluntàriament els estàndards professionals en el sector per garantir que les empreses de serveis disposen de la solvència tècnica que garanteix la deguda protecció de la salut pública. Aquesta norma, de caràcter complementari al vigent Reial decret RD865/2003, contempla la utilització de mètodes validats i certificats, com és el cas de la separació inmunomagnética.

    Per la seua banda Jesús Laso, gerent del Gabinet de Serveis per a la Qualitat, i Inmaculada Solís, responsable de Microbiologia de Iproma, van definir les pautes i procediments simples perquè els laboratoris acreditats incorporin el test. Al seu torn Juan Carlos Montero, cap de Microbiologia Ambiental i Clínica de l'Institut de Ciències de la Salut de Talavera de la Reina, va exposar l'important paper que el test Legipid® ha tingut en el control de brots de legionelosis.

    La jornada, que va ser inaugurada pel director acadèmic de Espaitec-UJI, David Cabedo, va concloure amb una sessió pràctica en la qual els assistents van poder comprovar la senzillesa d'ús d'aquest mètode de detecció, a més de compartir experiències i aplicacions del test ràpid Legipid®.

    Després de l'èxit de la convocatòria, Biòtica organitzarà pròximament noves edicions d'aquesta jornada tant a Castelló com en altres ciutats d'Espanya, que se celebraran en els propers mesos. El vídeo de la jornada es podrà visualitzar en breu a la web de Biòtica.

    Pujar