ECO Les Aules acull l'exposició ‘Disseny a tres quarts’ dels alumnes de Disseny Industrial i Desenvolupament de Productes de l'UJI
La mostra, de la Universitat Jaume I, està enquadrada dins del Besign Fest amb projectes desenvolupats en el marc de la plataforma Intercrea
L'exposició podrà visitar-se fins al dijous, 5 de desembre en horari de 10.00 a 14.00 hores i de 17.00 a 21.00 hores, de dilluns a dissabte, amb lliure accés.
El Espai Cultural Obert – ECO Les Aules de la Diputació de Castelló acull l'exposició ‘Disseny a tres quarts 2024’ dels alumnes del Grau en Disseny Industrial i Desenvolupament de Productes de la Universitat Jaume I (UJI).
Es tracta d'una mostra de l'UJI enquadrada dins del Besign Fest amb projectes desenvolupats en el marc de la plataforma Intercrea. “Una oportunitat per a conéixer el talent emergent i l'enfocament innovador de l'alumnat del Grau en Disseny Industrial i Desenrotllament de Productes de l'UJI”, ha ressaltat el diputat de Cultura, Alejandro Clausell.
“Esta mostra pretén obrir la mirada a la ciutadania a tots estos treballs que realitzen els alumnes d'este grau de formació, que demostren eixa capacitat innovadora per a intervindre en el nostre dia a dia des del disseny industrial per a, en definitiva, construir una millor societat i millorar la salut de les persones”, ha comentat Clausell.
I és que ‘Disseny a tres quarts’ no és un treball universitari, no és una maqueta, és un semiproducte, un disseny a quasi completar al que li falta molt poc. És una recopilació d'objectes que abasta tipus de mobiliaris, elements d'il·luminació, des d'un punt de vista innovador. Alguns d'ells han sigut exhibits en el Saló Nude de la Fira Hàbitat València en les seues tres últimes edicions.
Ara, en el ECO Les Aules es podrà contemplar una selecció d'estos treballs que busquen millorar la salut de les persones a través d'elements de mobiliaris, vegetals, reciclats, llums i so.
Així doncs, l'exposició, que va obrir ahir les seues portes al públic, podrà visitar-se fins al dijous, 5 de desembre, en horari de 10.00 a 14.00 hores i de 17.00 a 21.00 hores, de dilluns a dissabte, amb lliure accés.
El diputat de Cultura ha convidat a acostar-se al ECO Les Aules i conéixer, d'esta manera, el treball que realitzen els estudiants del Grau d'Enginyeria en Disseny Industrial i Desenvolupament de Productes. “És una exposició per a veure-la, però també per a asseure's i sentir els artistes, per a saber que ens volen comptar en cada treball”, ha manifestat Alejandro Clausell, qui ha continuat dient que “la mostra convida a pensar, a veure la realitat i reflexionar”.
Un treball amb Intercrea
La plataforma Intercrea dona l'oportunitat a estos estudiants de projectar les seues idees més enllà de l'àmbit acadèmic. Els facilita el primer contacte amb el món real de les professions creatives, un pas que no acostuma a ser fàcil.
L'edició Intercrea 2022 es va centrar en ‘Selvificar la casa’. És a dir, com integrar la naturalesa dins de la llar, una tendència rellevant en l'era post-covid amb la intenció d'unir el concepte de benestar amb el plaer sensorial que aporten els elements vegetals.
En 2023, el tema va ser ‘De la mar al moble’, enfocat en la sostenibilitat i l'economia circular. Una invitació a explorar aplicacions del material reciclat en el disseny de mobiliaris, especialment els restaurants i cafeteries. Un exercici de reflexió sobre l'impacte dels nostres residus i el potencial del disseny per a resoldre el problema.
I, en este 2024, el leitmotiv de Intercrea és ‘Com s'il·lumina el silenci?’. En esta ocasió es busca el benestar en els espais a través de la il·luminació i el so.
Així doncs, una secció de treballs de les tres edicions es podrà contemplar en l'exposició ‘Disseny a tres quarts 2024’. A més, el ECO Les Aules també serà escenari de Pechakucha Night, una trobada de dissenyadores per a exposar els seus treballs de manera breu. Tindrà lloc esta vesprada, a partir de les 19.30 hores, i també està integrada en el Besign Fest, el festival de disseny multidisciplinari que se celebra amb una periodicitat anual a Castelló sota l'organització de L'Espremedora-Associació de Dissenyadors i Creatius de Castelló.