Alumnat de l’UJI lliura els prototips de punters adaptats a persones amb paràlisi cerebral
L'alumnat de segon curs de Grau d'Enginyeria en Disseny Industrial i Desenvolupament de Productes de la Universitat Jaume I ha fet lliurament al director del centre de dia de Maset de Frater, David Carreres, i a un grup d'usuaris/beneficiaris potencials dels prototips de punters adaptats a persones amb paràlisis cerebral, dins del projecte impulsat pel Grup d'Innovació Educativa en Ciència i Enginyeria de Materials (GIE-CEM), coordinador pel professor Luis Cabedo en col·laboració amb Maset de Frater.
Durant la jornada de clausura del projecte d'aprenentatge-servei l'estudiantat universtari ha presentat per grups els seus dissenys i ha explicat la forma de fabricar-los, per després lliurar-los als usuaris i usuàries que realitzaran la valoració al centre de Maset de Frater. El projecte, que busca treballar les competències associades a la Responsabilitat Social Universitària en la docència en graus d'enginyeria mitjançant l'aprenentatge-servei, ha tingut la durada d'un curs acadèmic i es duu a terme de forma coordinada entre la assignatura de «Disseny conceptual», sota la supervisió de la professora Marta Royo, i la assignatura de «Materials II» amb el professor Cabedo.
El projecte es va iniciar en el mes de setembre de 2016 amb una visita de l'estudiantat de l'UJI a Maset de Frater amb la finalitat de conèixer l'objecte a dissenyar així com l'usuari final i les seues limitacions principals. L'estudiantat va tenir ocasió d'interactuar amb els usuaris i usuàries i provar els punters comercials, detectant quin era la seua problemàtica. Durant el primer semestre, tot l'alumnat del curs ha treballat en aquest projecte per grups i ha realitzat una sèrie de propostes en el marc de l'assignatura de «Disseny Conceptual».
En la segona etapa del projecte, desenvolupada durant aquest segon semestre, l'alumnat ha treballat en l'assignatura de «Materials II» en els dissenys realitzats anteriorment per desenvolupar els prototips que s'han lliurat. Es tracta d'una experiència docent d'Aprenentatge-Servei Basat en Projectes (Project-Based Service Learning, PBSL) impulsat pel Grup d'Innovació Educativa en Ciència i Enginyeria de Materials (GIE-CEM).