Alcalà de Xivert-Alcossebre presentarà en Fitur les joies naturals del seu turisme sostenible i gastronòmic
Presentará una oferta turística que va des dels seus paratges naturals o la tomata de penjar a les cales verges
El turisme sostenible d'Alcalà de Xivert- Alcossebre serà present en Fitur 2022, on promocionarà la seua especial diversitat i riquesa patrimonial, la seua oferta de turisme sostenible i natural i la seua gastronomia.
I és que el municipi castellonenc continua avançant i renovant-se en aquesta matèria. Així, ha aconseguit per a aquest fi una ajuda de 3 milions d'euros dels fons Next Generation de la Unió Europea, que destinarà a projectes de turisme sostenible com implantar de mesures per a lluita contra el canvi climàtic, fomentar de la mobilitat sostenible, millorar centre urbà, desenvolupar Sistemes d'Intel·ligència Turística i augmentar l'eficiència energètica dels edificis públics.
Cal destacar que Alcalà- Alcossebre ha elaborat nombroses accions a través del seu Pla Estratègic de Turisme 2021-2024, amb la intenció de millorar la competitivitat del municipi com a destinació turística i el seu posicionament respecte als mercats competidors.
Així, aquest pla es recolza en quatre productes clau del municipi. D'una banda Acqua, que engloba tot el relacionat amb la mar, la platja, els esports nàutics o el port esportiu. D'altra banda treballa sobre l'eix Sabor, amb tot el que té a veure amb la gastronomia, com a jornades, productes agroalimentaris propis com la tomata de penjar o els restaurants amb els quals compte.
Un altre producte clau és Natura, on entren totes aquelles activitats en les quals intervenen els enormes recursos naturals del seu terme municipal, com el parc natural de la Serra d’Irta, les seues rutes de bicicleta i senderisme o els paisatges.
Cal recordar que Alcossebre compta amb fins a 12 quilòmetres de platges en el mateix nucli urbà i amb llargues extensions d'arena de reconeguda qualitat. A més, en ple parc natural de la Serra d’Irta es troben paratges verges i cales recòndites i naturals.
L'apartat de Cultura, per la seua banda, serveix per a treballar en la confecció d'un producte turístic basat el patrimoni o els esdeveniments culturals, àmbits on s'estan potenciant moltes accions que es donaran a conéixer en la fira internacional de turisme.
En aquest sentit, en el pla cultural, el municipi ha elaborat un calendari anual d'activitats turístiques en el qual es combinen tant activitats pel parc natural de la Serra d’Irta, com gynkhanas per al turisme familiar, o apostes originals, com a rutes de senderisme a la llum de la lluna o recorreguts fotogràfics.
També són de destacar les visites al patrimoni històric, com el Centre d'Interpretació Etnològica de Santa Llúcia i el seu jaciment arqueològic, el castell de Xivert o les visites guiades pel centre urbà d'Alcalà amb la ruta ‘L'Herència del Temple’.
Alcalà-Alcossebre, a més, ha obtingut amb el Segell de Turisme Familiar, que sumat a la seua extensa infraestructura turística i hotelera i als seus al·licients paisatgístics i culturals, ho converteixen en un destí molt interessant tant per a famílies com per a amants de la naturalesa i l'esport.
La gastronomia és un altre dels pilars de la promoció turística d'aquest municipi o costaner. Per això, l'Ajuntament, en col·laboració amb empresariat local, treballa en l'organització de noves cites gastronòmiques que se sumaren a les que ja són habituals, com a ‘Octubre, mes de la tomata de penjar’, una cita dedicada al producte local més emblemàtic, la Fira de la Tomata de Penjar, jornades gastronòmiques i visites guiades.
La presència Alcalà-Alcossebre en FITUR serà una ocasió d'or per a posar en comú els seus projectes amb empreses especialitzades en l'àmbit turístic i altres organismes públics que també hi participen.