Patrimoni cultural, literatura, psicologia o alimentació, a les conferències d'Unisocietat d'octubre
Un total de 8 professors de la Universitat de València impartiran ponències al llarg del mes d'octubre a Cullera, Benetússer, Paterna, Quart de Poblet, Gandia, Requena, Bétera i Ontinyent. Aquesta activitat complementària del curs acadèmic d'UNISOCIETAT és d'accés lliure i gratuït per a la resta dels veïns de la localitat i el seu entorn.
No és requisit indispensable estar matriculat en UNISOCIETAT per a gaudir d'aquestes conferències, ja que estan obertes al públic general. Es tracta d'un avanç del que els alumnes d'UNISOCIETAT gaudiran al llarg del curs, una forma de contribuir a la formació de la societat valenciana i, a més, animar a la ciutadania a sumar-se a aquest programa universitari que compta en el present curs amb 1.500 estudiants en totes les seues seus.
Aquestes xarrades pluridisciplinàries impartides per docents de la UV són una mostra de l'àmplia varietat de disciplines i àrees científiques que arreplega la Universitat de València. Patrimoni cultural, literatura, psicologia, fisiologia, màrqueting o biologia molecular són algunes de les temàtiques sobre les quals tractaran les ponències del mes d'octubre.
El cicle de conferències d'UNISOCIETAT, que continuarà mensualment al llarg del present curs fins a juny, ha sigut organitzat pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, amb la col·laboració dels ajuntaments d'Alzira, Benetússer, Cullera, l'Eliana, Gandia, Massamagrell, Ontinyent, Paterna, Quart de Poblet, Requena i Bétera; i el recolzament financer de Caixa Popular, de Caixa Ontinyent (a la Vall d'Albaida) i del Banc Santander (a Gandia).
Les 8 conferències d'octubre
La primera ponència es va celebrar el 4 d'octubre a Benetússer. La professora Dolores Gil (Departament de Psicologia Evolutiva) va impartir la ponència 'Viure l'experiència de la transsexualitat'.
Les pròximes conferències seran el 18 d'octubre i tindran lloc a Gandia, on Ángel Latorre (Departament de Psicologia Evolutiva) tractarà com gestionar les emocions a través de la intel·ligència emocional, i a Bétera, on Federico Pallardó (Departament de Fisiologia) explicarà com els aliments influeixen en els gens.
El 19 d'octubre, a Paterna, Rafael Beltrán (Departament de Filologia Espanyola) oferirà la ponència 'De Tirant ho Blanc al Quixot'. Eixe mateix dia, el professor Juli Peretó (Departament de Bioquímica i Biologia Molecular) visitarà Ontinyent, on compartirà amb els assistents els seus estudis sobre l'origen de la vida.
El dia 23 l'Auditori Municipal de Cullera rebrà a Gil-Manuel Hernández (Departament de Sociologia i Antropologia Social) que impartirà la conferència titulada 'Les Falles com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat'.
El 25 d'octubre, la professora Walesska Schlesinger (Departament de Comercialització i Investigació de Mercats) oferirà en la Casa de la Cultura de Quart de Poblet la ponència 'Màrqueting sensorial comprem amb els 5 sentits?'.
Finalment, el 26 d'octubre, Carlos Ochando (Departament d'Economia Aplicada) explicarà les últimes reformes del sistema de pensions i els seus efectes sobre l'equitat i el benestar en l'Espai Cultural Feliciano Antonio Yeves de Requena.