El Museu de la Roleria acosta als escolars de Paiporta al món de l’art
Xiquets i xiquetes dels centres educatius del municipi han aprés a valorar l’art a través de diferents tallers de pintura
El Museu de la Rajoleria de Paiporta acull al llarg de tot aquest mes d’octubre una sèrie de tallers de pintura per a xiquets i xiquetes vinculats a l’Exposició Col·lectiva d’Artistes que s’inaugurava el passat 19 de setembre.
Més d’un centenar de menuts i menudes de quatre anys del CEIP Lluís Vives, Jaume I i L’Horta aprendran a valorar les arts plàstiques des de diferents perspectives creatives a través d’aquests tallers, impartits per tècniques del Museu.
La vicealcaldessa i regidora de Cultura, Maribel Albalat, ha visitat un d’aquests tallers i ha comprovat en primera persona la diversió i el bon ambient creatiu que es respira entre l’alumnat. “Ja fa uns quants anys que el Museu va teixir aquesta xarxa d’intercanvi amb els centres educatius i els resultats són més que satisfactoris i positius. Estem divulgant el nostre patrimoni material i immaterial entre els més menuts i menudes, i això els aporta un gran valor per al seu desenvolupament cognitiu i educatiu”, ha afirmat Albalat.
Els tallers fomenten i acosten l’art en la infància, creant sinergies de treball i cognitives molt positives per als participants.
Subvencions de la Diputació de València
El passat mes de setembre la Diputació de València concedia una subvenció al Museu de la Rajoleria per valor de 9.600 euros, una quantitat que situa a Paiporta com a segon municipi, per darrere de Quartell, en rebre la major suma.
Activitats com aquests tallers, així com exposicions i altres iniciatives educatives i culturals que desenvolupa el Museu, són possibles gràcies a contribucions públiques com la de Diputació. “El personal tècnic del Museu de la Rajoleria desenvolupa un programa d’activitats molt elaborat i complet i subvencions com aquesta ens ajuden a executar més accions i un públic més ampli”, ha manifestat la vicealcaldessa.
La suma fa part de les ajudes destinades a col·leccions etnogràfiques 2019 de la Xarxa de Museus Etnològics Locals de la qual fa part el Museu. Amb aquesta partida s’ha contribuït a finançar exposicions com “Brújulas por la Igualdad”, de Mercedes Naranjo; tallers didàctics com el de l’arbre o falles dolces o la difusió de l’activitat formativa i expositiva del Museu.