Les tempestes provoquen diverses trombes marines en la costa d'Alacant
Aquests peculariares tornats han sorprès els veïns del litoral
Diverses mànegues marines han sorprès aquest dijous als veïns dels municipis costerios de la Marina Baixa alacantina.
Benidorm, El Campello, Calp o Altea han sigut alguns dels municipis des dels quals s'ha pogut albirar aquest fenomen meteorològic exraordinario.
El trio format per una parella de mangues i una tuba ha sigut la imatge més vistosa d'aquesta jornada tempestuosa, una situació que s'ha donat per la zona d'Altea.
Mentrestant, altres mànegues s'originaven més al sud, entre Benidorm i El Campello. Una imatge que ja es va poder gaudir el dimecres, quan es va formar una altra marga sobre Xàbia.
Mangas Marinas en #Benidorm. 🌪😍#Alifornia@CValencianaTB@Tiempo_Valencia@MeteOrihuela@climatologia_ua@MeteoXixonapic.twitter.com/BsJdpehYWb
— Alifornia (@Aliforniano) October 6, 2022
Per què es formen les mànegues marines?
El dijous s'ha iniciat amb forts ruixats i tempestes dins de la mar, com ha succeït a Alacant. És en aquesta situació d'inestabilitat en la qual la convergència de brises en xocar genera aquestes trombes marines.
En aqueix moment els núvols comencen a girar creant aqueixa forma d'embut tan característica, que, si arriba a tocar terra, es pot tranformar en un tornado. A més, les altes temperatures de la mar, com succeeix enguany, són el combustible perfecte perquè s'ocasionen amb més facilitat.
L'altre fenomen que s'ha pogut veure des d'Altea i Calp és el d'una tuba, és a dir, l'inici de la formació d'una tromba o mànega marina, però que finalment no arriba a generar l'embut des dels núvols fins a la superfície de la mar.