La regidoria d'Educació del Poble Nou de Benitaxell prevé l'acaçament escolar
La regidoria d'Educació, a càrrec de Myra van 't Hoff, en la seua aposta per treballar per un centre cada vegada més segur davant de qualsevol tipus de violència o discriminació escolar, ha organitzat unes xarrades en el col·legi sobre "Prevenció d'acaçament escolar i ciberbullying" dirigida als alumnes de quint i sext de primària. L'objectiu, a més de promoure un entorn segur, és que els propis escolars aprenguen a detectar l'acaçament escolar inclús en els casos menys explícits i ho comuniquen als seus mestres així com als seus familiars.
En la xarrada, els alumnes de quint i sext de primària del CEIP Santa Maria Magdalena han aprés que l'acaçament escolar pot ser físic: espentar, trencar les coses d'algú o llevarse-les; verbal: insultar, posar malnoms, amenaçar o psicològic, com per exemple no deixar participar, fer com si l'altra persona fora invisible. També han rebut informació sobre el ciberbullyng. Es tracta de l'ús d'Internet, telèfon mòbil o videojocs per a humiliar, agredir, maltractar, difamar, insultar, amenaçar o desprestigiar companys o persones conegudes amb una edat semblant, i de forma prolongada.
El fenomen de l'acaçament escolar i el ciberbullying estan experimentant una tendència a l'alça en els centres educatius i és una realitat que s'estén a una velocitat de vertigen. Moltes víctimes d'acaçament escolar se senten aïllades o desemparades i ni tan sols parlen amb els seus familiars de l'infern que estan passant. "Considere que proporcionar aquesta informació sobre acaçament físic i psicològic als propis escolars és fonamental per a dotar-los d'habilitats i coneixements perquè aprenguen a detectar qualsevol tipus d'acaçament i comunicar-ho als responsables del centre escolar i als seus familiars" ha apuntat la regidora d'Educació, Myra van 't Hoff.
Per la seua banda, el director del CEIP Santa Maria Magdalena, Santiago Cruañes, ha agraït la iniciativa de la regidora i ha apuntat que les xarrades "se complementaran amb la tutoria entre iguals dins del pla de prevenció de l'acaçament escolar en el qual els professors del centre ja treballen".
La xarrada va estar impartida per Óscar Sánchez Ruiz, Agent Policia Local (expert en violència de gènere i menors) i Llicenciat en Criminologia.