Es redueixen en 450 les intervencions en la cala Moraig
Durant l'estiu, el Moraig presenta una ocupació del 100% de la seua superfície. Malgrat la gran afluència i de l'escarpada orografia no s'han produït casos greus. L'aposta del Poble Nou de Benitatxell per reforçar la seguretat en les seues platges amb l'ordenança de platges, aprovada al març del 2017, s'ha vist ara reflectida en les dades de final de temporada turística facilitades pel servei pioner d'infermeria i socorrisme que, per sext any consecutiu, opera en la cala del Moraig. En total s'han registrat 947 intervencions, principalment preventives i atencions per ferides lleus, picadures de medusa i rescats, especialment de senderistes desorientats en els penya-segats, en els que també van intervindre Policia Local, Guàrdia Civil i Protecció Civil. La xifra d'intervencions revela que el nombre d'incidències es reduïx significativament any rere any.
En el 2016 es van registrar 1400 intervencions, mentres que enguany s'ha reduït quasi a la mitat. A més, en 2016 va haver-hi tan sols una assistència per bot des de penya-segat fora d'horari, mentres que en 2017 no s'ha registrat cap. "No es tracta de que el servei de salvament i socorrisme del Moraig registre més actuacions sinó tot al contrari, el més important és minimitzar els riscos perquè hàgem d'actuar menys. L'ordenança de platges, amb la prohibició de la perillosa pràctica de botar dels penya-segats entre altres restriccions, va ser una gran decisió i està darrere d'aquesta disminució d'incidencies" ha apuntat el regidor de Platges, Manolo Segarra.
El Poble Nou de Benitatxell és l'únic municipi que compta amb servei de personal sanitari en la cala. Aquest fet la convertix en una de les platges més segures d'Espanya. El consell d'Infermeria de la Comunitat Valenciana va realitzar un documental i va valorar la iniciativa. De forma ininterrompuda va haver-hi tres persones fixes que van controlar la cala, una infermera, un mariner de pont de la Marina Mercant, ambdós socorristes aquàtics, junt amb un altre socorrista. El dispositiu de SVS va incloure, a més, un vehicle d'intervenció ràpida, un desfibril·lador, una embarcació de rescat i un repetidor de comunicacions en el Puig Llorença. El servei es va reforçar en moments puntuals com els caps de setmana.