La música antiga tornarà a sonar a Callosa amb ‘Musicaloxa’
Al voltant del magnífic orgue barroc que conserva l'Església Arxiprestal de Sant Joan Baptista se celebrarà una nova edició del festival 'Musicaloxa' (www.musicaloxa.org).
Des del 25 d'agost i fins al 2 de setembre les 'Jornades de Música Antiga' reuniran a alumnes de tot arreu del món per a gaudir de l'estudi d'instruments com l'orgue, el clavecí, el violí i violoncel barrocs, la flauta travessera barroca, el baixó, la xeremia i la corneta, els instruments de corda polsada del renaixement i el barroc com a llaüts, viola de mà i a més, direcció coral, cant coral, danses antigues, cant i com a colofó un seminari de temperaments històrics.
Hiro Kurosaki, Marisa Esparza, Ruth Verona, Jordi Doménech, Salvador Parrón, Juan Carlos de Mulder, Javier Artigas, Albert Alcaraz, Eva Narejos, Fernando Sánchez, Paco Rubio, Joaquín Guerra, Raúl Martín i Benantzi Bilbao formen part de l'elenc de professors especialitzats. Una oferta que multiplica per tres a la de l'any passat en nombre d'especialitats.
Els visitants i els residents de Callosa d'en Sarrià podran assistir a diferents concerts a l'aire lliure en llocs tan emblemàtics com el Calvari, la plaça del Castell o el Raval. Així mateix, i per al delit dels nostres sentits, l'Església Arxiprestal de Callosa i el seu orgue barroc acolliran el Cicle d'Orgue. Una oferta cultural d'extraordinària qualitat que omplirà de música els racons del municipi callosí.
L'alcalde, Josep Saval, i el regidor de Cultura, Francesc Guardiola, han destacat la importància del festival i de l'orgue de l'Església de Sant Joan Baptista. El professor Benantzi Bilbao, director artístic del festival, ha recalcat el valor de l'instrument "no solament per la seua antiguitat, sinó perquè a més conserva quasi la totalitat de les seues parts originals".
L'orgue de Callosa d'en Sarrià va ser construït cap a l'any 1770 pel taller d'orgueners de la família Salanova, Userralde, Grañena i presenta 45 registres que fan cantar al voltant de 1.700 tubs.