Castellano

L'agost més atípic desploma l'ocupació a Alacant

L'agost més atípic desploma l'ocupació a Alacant
    MÉS FOTOS
    L'agost més atípic desploma l'ocupació a Alacant - (foto 2)

    L'agost més atípic de la història turística ha tancat amb una taxa d'ocupació del 57,3% per als hotels i allotjaments turístics de la província d'Alacant, una xifra que es queda 35,1 punts percentuals per davall de la que es va aconseguir en el mateix mes de 2019. Amb tot, aquest registre és el segon millor de l'any, després de febrer, i supera àmpliament a juliol, que es va quedar 12,3 punts per darrere. Cal precisar que la taxa d'ocupació es calcula sobre les habitacions disponibles, que en aquesta ocasió són menys de les obertes un agost normal.

    L'anàlisi per localitats ofereix en aquesta oportunitat importants matisos. Mentre que agost de 2019 els destins litorals, quasi sense excepció, superaven folgadament el 90%, en aquesta ocasió les diferències són més acusades. Així, Xàbia arriba al 93,0%, la Platja de Sant Joan aconsegueix un 84,3% i El Campello-la Vila Joiosa un 79,5%. Un escaló per davall estan Sant Joan d'Alacant, amb un 65,0%; Alacant, amb 53,9%; Guardamar del Segura, amb 52,2%; Elx, amb 52,0% i Santa Pola, amb 45,0%. Els establiments d'interior superen el valor de 2019 i arriben al 49,3% i tanca la taula Orihuela-Algorfa, amb un 36,34%.

    De manera agrupada, els hotels i allotjaments de costa i platges arriben al 73,2% i els d'interior al 50,0%.

    En relació amb la procedència dels turistes, es manté el predomini de viatgers nacionals que es va constatar al juliol, en aquest cas amb un 66,9%, mentre que la demanda internacional es va xifrar en un 33,1%. Entre els arribats d'Espanya, els madrilenys són els més nombrosos, amb el 38,6%, de la Comunitat Valenciana el 23,9%, de Castella-la Manxa el 10,9%, de Catalunya el 6,6% i d'Andalusia el 4,4%.

    Dels procedents de fora de les nostres fronteres, la demanda francesa ha sigut la més rellevant, amb un 27,1%, seguida de la britànica (11,6%), neerlandesa (7,1%), belga (6,8%), italiana (6,0%), Alemanya (4,9%) o romanesa (4,4%).

    Malgrat l'esforç realitzat pels hotels i establiments associats en APHA per a oferir les mesures sanitàries més exigents, les restriccions i recomanacions de no viatjar a Espanya han fet mossa en les pernoctacions i han impedit una recuperació turística més pròxima a la normalitat. La incertesa respecte a setembre és notable i s'espera que novament siga la demanda nacional la que domine el mercat i amb reserves d'última hora. L'evolució de la pandèmia serà el factor determinant del comportament turístic en les pròximes setmanes.

    Pujar