El pla general crea una xarxa de 20 kilómetres de sendes per El Poble Nou de Benitatxell
La planificació urbanística rescata camins tradicionals que discorren per penya-segats, pesqueres antigues coves de pescadors, riuraus, jaciments prehistòrics, forns de calç i l'arquitectura rural.
El nou pla general del Poble Nou de Benitatxell recupera 20 kilometres de sendes tradicionals que recuperen paratges d'alt valor històric com els penya-segats, antigues coves de pescadors, refugis, jaciments prehistòrics, forns de calç i riuraus. "El nostre municipi compta amb un interessant patrimoni cultural de sendes, arquitectura rural, jaciments arqueològics i estructures geològiques que el pla general no pot passar per alt, tot el contrari, els tècnics treballen per recuperar-los i posar-los en valor creant una xarxa que connecte aquest patrimoni" ha destacat l'alcalde, Josep Femenia. Des dels penya-segats a la zona d'interior existeixen nombroses sendes i itineraris. Els senderistes podran seguir un itinerari catalogat i descobrir zones de pesca ancestral, refugis, forns morunos de calç, forns i coves. Aquestes últimes encara es conserven pràcticament íntegres i són un dels atractius més importants de la Ruta dels Penya-segats que uneix les cales del Moraig i del Llebeig. Són de finals del segle XIX i principis del XX. Tenen una edificació molt elemental, on la paret de pedra delimita l'espai de l'habitacle per protegir-ho de la pluja i el sol. Eren usades per pescadors i agricultors que acudien a conrear les petites franges de terra. També per contrabandistes que esperaven ocults l'arribada de llaüts carregats de tabac, teles, etc. Les coves encara conserven el nom dels seus propietaris: : Cova les Morretes, Cova del "ti Domingo l'Abiar", Cova de "Pepet del Morret" Cova del "ti Toni el Senyalat" i Cova del Morro del Bou.
Pel que fa a les rutes i sendes que ara es connecten està la ruta Falla Moraig, la Ruta dels Penya-segats, la ruta de la Cala Testos i la de la Serp. Aquesta última ha estat recentment recuperada com a atractiva oferta turística. La tradicional senda era utilitzada des de temps ancestrals pels agricultors del Poble Nou Benitatxell per desplaçar-se a peu entre diversos espais del Puig Llorença. La regidoria de Turisme, a càrrec de Manolo Segarra, ha apostat per recuperar-la i l'ha adequat i senyalitzat amb panells informatius perquè es converteixi en ruta de senderisme. La intervenció ha suposat una inversió de 7042 euros. Aquesta ruta pren el nom de les formes que caracteritzen les crestes que neixen als peus del Puig Llorença, just des d'on parteix el camí sinuós que donava accés als bancals de cultiu, corrals i forns de calç.