Exposició del ‘Giraldillo Sevillano’ en la seua carrera per entrar a competir a escala mundial
Els ornitòlegs callosins Joaquín Seguí Martínez (pare) i Joaquín Seguí Martínez (fill) van presentar ahir una exposició del 'Giraldillo Sevillano', una varietat de canari en la qual porten anys treballant per a perfeccionar-la i poder competir tant en l'àmbit nacional com internacional.
Fa uns anys es va aconseguir que la Confederació Espanyola d'Ornitologia (COE) acceptara la raça, i amb aquesta els ornitòlegs callosins han guanyat nombrosos campionats nacionals. Ara estan treballant perquè aquesta espècie puga aconseguir el reconeixement de la Confederació Mundial d'Ornitologia (COM) per a competir també fora de les nostres fronteres. Per a açò, la varietat ha de superar tres presentacions que se celebren de forma anual cadascuna d'aquestes, on un jurat internacional valorarà les seues característiques. De moment, ja ha superat dos, una a Holanda i una altra a Portugal, i, finalment, el pròxim any, en el mes de gener, es realitzarà la tercera presentació dins del Campionat del món que se celebrarà a Almeria.
Amb motiu d'aquesta presentació mundial, va tenir lloc ahir en un local del carrer de Cándido Guardiola de Callosa d'en Sarrià una exposició en la qual es van exhibir 152 exemplars de Giraldillo Sevillano en les seues dues varietats, Corona i Consort, pertanyents a diferents criadors espanyols. La mostra també va albergar un concurs en el qual Joaquín Seguí Martínez (fill) va obtenir el primer i tercer premi en la varietat de Corona. El segon premi d'aquesta varietat va ser per a José Palma i en la categoria de Consort els tres premis van ser per a María Jesús Soler, qui també es va portar el premi especial als cinc ocells més puntuats del mateix criador.
A l'exposició van acudir nombrosos afeccionats de diferents punts d'Espanya. L'alcalde de Callosa, Josep Saval, i els regidors Vicent Llobell, Estela Menaches i Lumi Puigcerver van assistir a la trobada per recolzar els dos ornitòlegs callosins.
La jornada es va completar amb una xarrada a càrrec de Juan Antonio Amuedo, un dels criadors pioners del Giraldillo Sevillano, i amb una projecció que explicava les característiques d'aquesta varietat de canari.