Castellano

El covid desploma a la meitat les reserves turístiques a la província d'Alacant

El covid desploma a la meitat les reserves turístiques a la província d'Alacant
  • La taxa d'ocupació dels establiments hotelers i allotjaments turístics de la província d'Alacant a l'abril ha sigut del 35,2%, enfront del 78,4% de 2019

MÉS FOTOS
El covid desploma a la meitat les reserves turístiques a la província d'Alacant - (foto 2)

La taxa d'ocupació dels establiments hotelers i allotjaments turístics de la província d'Alacant a l'abril ha sigut del 35,2%. En aqueix mes de 2020 el sector turístic estava tancat al públic, per la qual cosa no es poden establir comparacions interanuals, no obstant això, a l'abril de 2019 va aconseguir un 78,4%, més del doble de la registrada ara.

Així ho ha explicat l'Associació Provincial d'Hotels i Allotjaments Turístics d'Alacant.

Malgrat la Setmana Santa o del pont de Santa Faç, la província encara està molt lluny de recuperar una activitat pròxima a la normalitat. Respecte a març, la taxa d'ocupació d'abril ha pujat 4,9 punts i s'aconsegueix l'habitació millor registre des que es reobrira el turisme.

L'anàlisi de resultats per municipis i zones turístiques provincials mostra com la ciutat d'Alacant es conforma amb un 32,0%, mentre que algunes destinacions de costes aconsegueixen millors xifres d'ocupació. El Campello arriba al 32,8%; Platja Sant Joan al 42,54%; Guardamar del Segura al 51,8% o Xàbia al 58,5%. Santa Pola, no obstant això, a penes arriba al 27,7%. Els establiments d'interior aconsegueixen un 46,8%, Orihuela el 80,2% i Sant Joan el 30%. De manera conjunta, al marge de la capital, Costes i Platges aconsegueixen un 43,3% i Interior un 51,5%.

Mercat nacional

L'origen de la clientela turística d'abril és majoritàriament nacional (74,2%) enfront del 25,8% que arriba des de fora de les fronteres. D'entre els viatgers nacionals, destaquen els arribats de la Comunitat Valenciana són el 62,6%, seguits de madrilenys (11,8%), catalans (7,7%), andalusos (5,2%) o castellans manxecs (2,4%).

Per part seua, els turistes internacionals van procedir fonamentalment de França (12,0%), Bèlgica (8,7%), Països Baixos (8,2%), Regne Unit (8,0%), Alemanya (7,4%) o Itàlia (7,1%).

Les perspectives són una mica millors amb la finalitat de les restriccions de mobilitat entre comunitats autònomes, no obstant això, encara existeix una notable incertesa. D'una banda, en l'àmbit intern, la vacunació avança amb lentitud i l'anunci que serà a la fi d'agost el moment en què s'aconseguisca la immunitat de grup implica que la primera part de la campanya d'estiu no podrà ser encara normal.

D'altra banda, el turisme internacional segueix retingut per diversos factors clau. D'una banda, Regne Unit, el nostre principal mercat, encara manté a Espanya fora de la seua llista de destinacions segures. Per una altra, el Certificat Verd Digital no està encara operatiu, la qual cosa dificulta avançar amb les reserves i poder gestionar adequadament els negocis turístics. Mentrestant, la competència internacional per recuperar turistes és feroç i nombrosos competidors exhibeixen el seu major nivell de vacunació, amb les plantilles dels establiments hotelers immunitzades de manera prioritària i fins i tot amb l'aparició de l'anomenat turisme de vacunes.

Pujar