Compromís proposa que l’assignació de sanitaris es faça sobre la població real en departaments com el de la Marina Baixa
La síndica Papi Robles i el diputat Carles Esteve s’han reunit amb la junta de personal de l’hospital per conèixer les necessitats d’espai i professionals del departament de salut
L’hospital de La Marina Baixa inicia les seues obres d’ampliació. Per a saber de primera mà quines urgències té el departament mentres aquestes finalitzen, la síndica de Compromís, Papi Robles, i el diputat i portaveu de sanitat de la coalició, Carles Esteve, s’han reunit hui amb la Junta de Personal de l’Hospital. “Considerem essencial escoltar a les treballadores, perquè és imprescindible per a plantejar les solucions als reptes d’aquest departament de salut”.
En la reunió, convocada des de la setmana passada, els sanitaris han reclamat uns reforços estratègics per a garantir les consultes especialitzades i les proves diagnòstiques per tal d’evitar unes derivacions a la privada que en el cas de les resonàncies arriba al 70% de les proves. Per al diputat Carles Esteve “aquesta xifra és inassumible per part d’un sistema sanitari que pretén ser públic i de qualitat. Aquestes despeses haurien d’anar destinades a garantir un servei públic directe que s’ha demostrat més econòmic i més rapid i de qualitat per als pacients”.
Des de Compromís, la síndica i el diputat han proposat diverses mesures per a millorar l’atenció sanitària mentres es desenvolupen les obres, com ara maximitzar l’espai disponible a l’Hospital i aprofitar espais disponibles als centres de salut per a l’atenció sanitària. També han explicar el canvi de model de la sanitat que s’impulsa des del govern del Botànic, que “ha d’anar dirigit a potenciar l’atenció primària en els centres de salut i a previndre malalties amb un reforç de la salut pública”.
La síndica Papi Robles ha anunciat que “des de Compromís es proposarà a la Conselleria que en els criteris per a calcular l’assignació de sanitaris en els departaments es tinguen en compte criteris com la població real, per a comarques costaneres, o l’orografia i conexions viàries, per a zones rurals. Perquè l’atenció sanitària siga realment universal les plantilles s’han adaptar a la realitat de cada zona, i no només al número de persones empadronades com ara”.
El diputat Carles Esteve considera que “el nou Conseller de Sanitat té una gran oportunitat, amb les 1.000 noves places que es crearan al sistema sanitari, per orientar-les clarament a reforçar l’atenció primària i els departaments amb major manca de personal”. El diputat també confia en “disposar a la major brevetat del pla de reforç d’estiu de la Conselleria, tan important per a comarques com la de la Marina Baixa, que duplica la seua població en aquests mesos”.