elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La UPCCA de Paiporta organitza un taller per a fer front al ciber-assetjament

La UPCCA de Paiporta organitza un taller per a fer front al ciber-assetjament
La UPCCA de Paiporta organitza un taller per a fer front al ciber-assetjament
  • Baix el títol ‘Per què a mi?’, l’Ajuntament proposa un teatre-fòrum per a que la joventut es protegisca de la suplantació d’identitat en xarxes, la sextorsió i el ‘sexpreading’. Centenars d’alumnes han pres part

MÉS FOTOS
La UPCCA de Paiporta organitza un taller per a fer front al ciber-assetjament - (foto 2)
La UPCCA de Paiporta organitza un taller per a fer front al ciber-assetjament - (foto 3)
La UPCCA de Paiporta organitza un taller per a fer front al ciber-assetjament - (foto 4)

La Regidoria de Benestar Social, Sanitat i Salut Pública de Paiporta ha organitzat, a través de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA), el taller ‘Per què a mi?’ sobre ciber-assetjament i ciber-bullying. Amb la tècnica del teatre-fòrum, els i les joves han aprés a identificar i a protegir-se de pràctiques d’abús com la suplantació d’identitat, la sextorsió o el sexpreading, a més de les votacions vexatòries en xarxes socials.

En total, han passat per aquestes sessions, celebrades a L’Auditori Municipal, un total 229 alumnes dels huit grups de 1er d’ESO de l’IES Andreu Alfaro i el Col·legi La Inmaculada. També ha pres part en aquest taller la Policia Local de Paiporta, que para especial atenció a aquests tipus de pràctiques abusives per a posar-los fre.

Amb la proliferació de les xarxes socials en els últims anys, l’assetjament que tradicionalment s’ha exercit a les aules s’ha traslladat també al món digital, on ha adquirit formes diferents i específiques d’aquest àmbit.
Amb l’objectiu que la joventut paiportina entenga el fenomen i aprenga tècniques per a detectar-lo i protegir-se, la UPCCA de Paiporta ha promogut aquest teatre-fòrum.

Amb aquesta tècnica, es pretén que la comprensió del problema i la conscienciació sobre la necessitat de combatre’l s’interioritzen a fons per part dels i les joves. Així, en aquest tipus de sessions es produeixen dos situacions dramatitzades que després són comentades per l’alumnat en companyia dels actors i actrius.

Diferents estudis han posat l’alerta sobre l’increment de pràctiques d’assetjament en les xarxes socials, encara que els fenòmens més freqüents són la suplantació d’identitat per a fer burla d’alguna persona o la sextorsió o amenaces amb la difusió de material audiovisual íntim de la víctima.

Pujar