elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Paiporta, segona localitat amb millor accessibilitat de tota L’Horta

Paiporta, segona localitat amb millor accessibilitat de tota L’Horta
  • Un estudi de la Generalitat Valenciana situa la localitat entre les millors de les 43 que composen la comarca

MÉS FOTOS
Paiporta, segona localitat amb millor accessibilitat de tota L’Horta - (foto 2)
Paiporta, segona localitat amb millor accessibilitat de tota L’Horta - (foto 3)

Paiporta és la segona localitat amb millor accessibilitat de les 43 que conformen la comarca de l’Horta, segons un estudi realitzat per la Direcció General de Qualitat, Rehabilitació i Eficiència Energètica de la Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica.

L’estudi, accessible a través d’internet, analitza carrer a carrer cada poble i ofereix una valoració d’acord amb uns paràmetres concrets, que atorguen a Paiporta una puntuació de 87 sobre 100. Entres les 43 localitats de L’Horta Sud i L’Horta Nord, Paiporta sols es veu superada per Mislata, amb 90 punts.

La regidora d’Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat, Marian Val, ha explicat que «l’estudi confirma que els esforços portats a terme en matèria d’accessibilitat des de 2015 estan donant els seus fruits».

Val ha afegit que «des del primer moment del canvi de govern, la millora de l'accessibilitat dels carrers per a facilitar i incentivar la mobilitat a peu de totes i tots era una prioritat absoluta i, any rere any, hem anat pressupostant fons per a aquestes obres».

Paiporta, a més, va aprovar al 2017 el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), accessible al web municipal, que marca les línies a seguir en aquest aspecte, i que encamina les polítiques urbanístiques municipals a la mobilitat a peu i a l’accessibilitat.

La qualificació final i l’estudi sobre Paiporta es pot trobar al web geoaccessibilitat.gva.es però, en detall, la puntuació en zones d’estada és de 92 sobre 100, mentre que la qualificació en itineraris per a vianants és de 84,88 sobre 100, el que atorga una puntuació general de 87.

Segons ha explicat la regidora d’Urbanisme, Marian Val, «tot i el bon resultat en aquest estudi, fruit de l’aposta del govern d’esquerres per la mobilitat sostenible i inclusiva, encara queda molt de treball per fer i, de fet, tenim en marxa l’adequació de carrers amb 600.000 euros de fons europeus, dos nous trams de carrils bici, també amb Fons FEDER, i la conversió a espai per a vianants de llocs emblemàtics com la plaça de l’Esglèsia de Sant Jordi, que de segur millorarà encara més l’accessibilitat al nostre poble i la qualificació d’acord amb els paràmetres objectius d’estudis com aquest».

Pujar