Paiporta presenta els nous serveis d’Igualtat, Joventut i la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives
En els últims mesos, l'Ajuntament de Paiporta ha incorporat a la plantilla professional nou personal tècnic especialitzat en matèria d'igualtat, joventut i prevenció de conductes addictives. L'objectiu del consistori és posar en funcionament i desplegar aquests tres serveis de manera coordinada per tal d'atendre les necessitats de la ciutadania en cadascuna d'aquestes àrees. Amb aquesta finalitat, al llarg de les últimes setmanes el personal tècnic d'aquestes àrees ha visitat els centres educatius de la localitat per a donar a conèixer els serveis i recursos que ja estan al seu abast.
Els tres serveis tenen especial incidència en la població jove i adolescent, i és per això que un dels primers passos ha sigut entrar en contacte amb els i les joves per a conèixer de primera mà les seues necessitats, inquietuds, interessos i propostes sobre cadascun dels temes.
Per a això, les tres professionals han preparat de forma coordinada un taller per a tutoria que s'està portant a terme amb els 63 grups de Secundària i Batxillerat del municipi, el que suposa una participació de 1.440 alumnes en total. Amb el taller es presenten els tres serveis i es porten a terme tècniques de dinamització juvenil per a recollir necessitats i propostes dels i les joves.
Amb les conclusions d'estes sessions, que van començar el passat 26 de febrer i finalitzaran el 15 de maig, l'Ajuntament obtindrà un diagnòstic de la realitat juvenil que servirà per definir les línies d'actuació dirigides a joves i adolescents en temes d'igualtat, joventut i prevenció de conductes addictives, algunes de les quals es desenvoluparan als instituts de Paiporta.
Des de l'àrea d'igualtat, es treballa per sensibilitzar i formar a la població en temes de gènere, igualtat, diversitat i eliminació de violències masclistes. Programa activitats per detectar com afecten els estereotips de gènere a dones i homes, per visibilitzar el treball de les dones al llarg de la història i facilitar recursos contra tot tipus de violències cap a les dones en xarxes socials, relacions de parelles o activitats d'oci, entre d'altres.
En joventut, es dissenyen, coordinen y executen polítiques integrals de joventut. S'adrecen a persones de 12 a 30 anys i inclou serveis, recursos i activitats d'informació, orientació, formació, animació juvenil, participació i ciutadania, oci educatiu, etc. Per al disseny de les seues accions treballa de manera estreta amb el teixit associatiu juvenil.
Per la seua banda, la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) té la missió de desenvolupar programes de prevenció amb l'objecte de reduir o evitar l'ús i abús de drogues i altres conductes addictives, així com promoure hàbits saludables de vida a la ciutadania.