Paiporta rep el certificat d'eficiència energètica en edificis municipals del Projecte SHERPA
L'Ajuntament és un dels huit a tota la Comunitat Valenciana reconeguts en aquesta iniciativa europea enfocada a la descarbonització de l'economia
L'alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, i el regidor d'Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat, Pep Val, han recollit aquest dimarts el certificat energètic d'edificis públics del Projecte SHERPA, que avalua l'eficiència de dependències municipals. Paiporta ha sigut una de les huit localitats valencianes que han obtingut aquest reconeixement al treball en favor de l'eficiència i de la descarbonització de l'economia a través de la sostenibilitat d'edificis públics.
El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, ha entregat el certificat a Paiporta, que ha participat en el Projecte SHERPA per la seua ferma aposta per la sostenibilitat i el compromís de reduir la petjada de carboni de l'activitat municipal un 40% abans de 2030.
“És un dels eixos del nostre govern, una aposta ferma per la protecció del medi ambient i la pressa de mesures valentes per a frenar el canvi climàtic, i anem a continuar així, perquè creiem que les administracions han de donar exemple en aquesta aposta, i perquè la societat ens ho està demandant”, ha explicat l'alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín.
SHERPA és una iniciativa de cooperació transnacional del Programa Interreg MED, que sorgeix de la necessitat de descarbonització del sector de l'edificació amb l'objectiu de reforçar les capacitats de les administracions per a millorar l'eficiència energètica en els edificis públics i abordar les dificultats relacionades amb els projectes de renovació energètica d'edificis en la zona del Mediterrani.
En aquesta edició s'han avaluat energèticament 200 edificis públics per a proposar mesures de millora energètica més rendibles, dels quals 100 pertanyen a les regions mediterrànies participants, 26 d'ells a la Comunitat Valenciana i dos a Paiporta: la casa consistorial i el CEIP Rosa Serrano. A més de reconéixer el nivell d'eficiència energètica dels edificis, els certificats recomanen mesures per a aplicar en el futur amb l'objectiu de millorar aquesta variable.
Junt a Paiporta, ha sigut reconeguda la labor d'Alzira, Cheste, Formentera del Segura, Sax, Teulada, Utiel i Xaló.
L'Ajuntament de Paiporta ha apostat amb fermesa per polítiques de lluita contra el canvi climàtic des de 2015, i es troba en constant avaluació de la seua petjada de carboni i la forma en què s'abasteix d'energia. Així, recentment s'ha ampliat el projecte de conversió a energia fotovoltaica del poliesportiu municipal, una de les dependències que major consum energètic té, i es continua endavant amb el projecte d'instal·lació d'aquesta energia verda a tres dependències municipals més: els CEIPs Ausiàs March i Lluís Vives, el Centre Cultural i la pròpia casa consistorial.