200 diumenges de la missa en valencià retransmessa per À Punt
El diumenge 8 de setembre de 2024, la retransmissió de la Santa Missa en À Punt va complir dos-centes emissions. Un motiu d’alegria, gratitud, joia i satisfacció.
L’inici de la retransmissió va ser motiu un oferiment de la televisió pública valenciana a l’Arquebisbat de València amb motiu del confinament que vam patir a partir del març de 2020 per la pandèmia de la Covid-19. Una bona oportunitat de fer arribar l’eucaristia als fidels cristians que necessitaven omplir el seu espai espiritual, i també que fora amb la nostra llengua pròpia: el valencià.
L’arquebisbe D. Antonio Cañizares acceptà la proposta i D. Enrique Benavent després la continuà. Esta celebració dominical ha estat presidida habitualment per D. Jesús Corbí, des de la Parròquia de l’Assumpció de Torrent. És just valorar, agrair, animar i felicitar al grup de músics i cantors que cada diumenge animen les celebracions pel seu esforç, entusiasme i perseverança, així com a tots aquells que se’n cuiden de la litúrgia i participación en l’eucaristia.
Els òrgans de govern de la televisió pública valenciana, juntament amb el Govern de la Generalitat, han estat sensibles a esta necessitat dels cristians valencians. De la mateixa manera que es va iniciar la retransmissió pel confinament de la pandèmia, també després, han sabut respondre a la demanda dels ciutadans. Sabent mantindre en emissió un espai televisu demandat única i exclusivament per la tencitat i fermesa d’un nombrós grup de ciutadans creients, i no tant creients, que per uns motius o altres valoren la dimensió espiritual, religiosa, patrimonial, cultural, l’ecumenisme integrant l’ésser humà en una concepció holística.
A més de ser un espai que possibilita la pràctica religiosa cristiana de malalts, ancians o impedits, també és un servei educatiu. De la mateixa manera que aprenem el llenguatge de l’esport, l’entreteniment, la cuina o la natura, ara se’ns dona la opció de poder apendre, per poder expresar millor i enriquir la nostra dimensió intel·lectual, el lleguatge espiritual, religiós i de trascendència. Valorar la nostra fe i respectar-la, porta en si mateixa l’Esperit de Pentecostés, que parla en totes les llengües per oferir el manament nou de l’amor.
Ara, per a ampliar més este servei i arribar a més públic, s’ha incorporat a l’emissió el subtitulat simultani a la pantalla per a les persones amb discapacitat auditiva. Un signe d’integració que afavorix la participació i dinamism en les respostes i els cants. Un gran servei catequètic.
També nomenar a l’equip tècnic i de treballadors que amb professionalitat, rigor i respecte s’esforçen per oferir un servei de qualitat, manifestant que l’emissió de la Santa Missa, no és un plató televisiu, sino un lloc de respecte i de tolerància.
Quant de bé esta fent esta emissió a la nostra societat. Enhorabona, felicitats i per molts anys més!!!