elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
Per Alex Esteve
El Raconet Blau - RSS

Una educación de usar y tirar

    Que l´educació en el nostre païs, i més concretament la que s´impartix en el Regne de Valéncia, es troba en mal estat de salut i completament desprestigiada, és un fet innegable. En el cas valencià la situació és més greu encara sabent les preocupants sifres d´abandó i fracàs escolar que afecten als nostres escolars. Lo pijor de tot es que ve influenciat, en una gran mida, pel sistema educatiu adoctrinador i adoctrinant que patim en l´actualitat, en la connivència de la Conselleria d´Educació i Cultura de la Generalitat Valenciana, la qual està permetent que l´educació en Valéncia estiga controlada pel sector fusterianiste pancatalaniste més ranci i radical. En les aules no s´ensenya als alumnes. S´experimenta en ells i se´ls politisa.

    En este panorama tan fosc que trobem en la nostra educació, els nostres governants, en este cas més concretament la Consellera Maria José Català, ha tingut la “brillant” idea de fer elegir en votació per web als pares dels alumnes valencians, les llengües en les que volen que els seus fills estudien. A elegir entre castellà i anglés o “valencià” i anglés.
    ¿I per qué i per a qué ara? Molt senzill. Este tipo de votació ad estes altures de la película lo únic que pretén és marejar al personal, intentant desviar el foc de l´atenció en estos pocs mesos que queden per a eleccions, per a que no es parle precíssament ni de corrupció, ni de despilfarro, ni de retalls, ni de l´immens forat econòmic al que nos han conduït qui nos duen malgovernant en estos 20 anys.

    No puc dir sobre quina és o no l´opció més recomanable a l´hora d´elegir, puix la votació s´haurà produït ya. Lo que sí que puc opinar és que en estes dos opcions, la que pert per complet és la llengua valenciana. Puix el “valencià” que s´ensenya o s´impon millor dit en les escoles, res té de valencià. I tampoc puc dir que elegir l´opció de castellà siga lo més coherent, perque continuem en el mateix problema, és l´idioma valencià qui acaba perdent. O siga, nos trobem entre l´espasa i la paret.

    Sols me queda animar als pares valencians a que exigixquen que les classes s´impartixquen en autèntic idioma valencià, en la normativa que millor s´adapta al parlar del nostre poble, la que normativisa la secció de llengua i lliteratura de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana, a partir de les Normes d´El Puig firmades i consensuades per totes les entitats culturals valencianes i per la societat valenciana de l´època en el Monasteri d´El Puig en l´any 1981.

    Fins que no passe açò, seguirem en el conflicte de sempre, se continuarà adoctrinant als alumnes al nacionalisme català i patirem una immersió llingüística en una llengua que per a res és la valenciana. Per això, cap elecció és, hui per hui, bona i justa per a la llengua valenciana.

    La deixadea de la Consellera d´Educació Maria José Català i de tot el govern valencià en diferents assunts que afecten a la nostra autonomia, no pot haver arribar més llunt. Deixadea en l´educació i en la cultura primordialment, també en lo econòmic, en lo social… en no plantar cara a Madrit quan tocava i per no dir ben alt i clar que ací estem i que exigim que se nos tracte en respecte i igualtat que als demés territoris de l´Estat.

    I teniu l´obligació i el compromís de fomentar, ajudar i posar els mijos necessaris per a que la societat valenciana siga una societat preparada, ben formada i educada en tots els àmbits i sentits. Compromis ineludible per als propis pares i l´educació que al mateix temps comuniquen als fills. No obstant, els nostres polítics no deurien haver permés que les aules s´hagen convertit en autèntics llaboratoris de politisació, experimentació i adoctrinament.

    Cap respecte, en definitiva, se li dona ad este sistema educatiu nostre i açò en total raó ho perceben i apliquen els propis alumnes i en conseqüència els seus pares i mares també. Una educació que mai deuria ser d´usar i tirar, pero que ho és, fomentada i fonamentada per una classe política i un sistema corruptes inaguantable com l´actual, a on l´honradea i la mateixa educació brillen per la seua ausència. Afortunadament nos hem donat conte. Més val tart que mai, ¿no? Puix per favor, apliquem-ho i que de 2015 no passe.

    Alex Esteve
    President Plataforma Valencianista PLV

    UNA EDUCACIÓN DE USAR Y TIRAR

    Que la educación en nuestro país, y más concretamente la que se imparte en el Reino de Valencia, se encuentra en mal estado de salud y completamente desprestigiada, es un hecho innegable. En el caso valenciano la situación es más grave aun sabiendo las preocupantes cifras de abandono y fracaso escolar que afectan a nuestros escolares. Lo peor de todo es que viene influenciado, en gran medida, por el sistema educativo adoctrinador y adoctrinante que padecemos en la actualidad, con la connivencia de la Conselleria de Educación y Cultura de la Generalitat Valenciana, la cual está permitiendo que la educación en Valencia esté controlada por el sector fusterianista pancatalanista más rancio y radical. En las aulas no se enseña a los alumnos. Se experimenta con ellos y se les politiza.

    En este panorama tan oscuro que encontramos en nuestra educación, nuestros gobernantes, en este caso más concretamente la Consellera Maria José Català, ha tenido la “brillante” idea de hacer elegir en votación por web a los padres de los alumnos valencianos, las lenguas en las que quieren que sus hijos estudien. A elegir entre castellano e inglés o “valenciano” e inglés.
    ¿Y por qué y para qué ahora? Muy sencillo. Este tipo de votación a estas alturas de la película lo único que pretende es marear al personal, intentando desviar el foco de atención en estos pocos meses que quedan para elecciones, para que no se hable precisamente ni de corrupción, ni de despilfarro, ni de recortes, ni del inmenso agujero económico al que nos han conducido quienes nos llevan mal gobernando en estos 20 años.

    No puedo decir sobre cual es o no la opción más recomendable a la hora de elegir, pues la votación se habrá producido ya. Lo que sí que puedo opinar es que con estas dos opciones, la que pierde por completo es la lengua valenciana. Pues el “valenciano” que se enseña o se impone mejor dicho en las escuelas, nada tiene de valenciano. Y tampoco puedo decir que elegir la opción de castellano sea lo más coherente, porque continuamos con el mismo problema, es el idioma valenciano el que acaba perdiendo. O sea, nos encontramos entre la espada y la pared.

    Solo me queda animar a los padres valencianos a que exijan que las clases se impartan en auténtico idioma valenciano, con la normativa que mejor se adapta al hablar de nuestro pueblo, la que normativiza la sección de lengua y literatura de la Real Academia de Cultura Valenciana, a partir de les Normas de El Puig firmadas y consensuadas por todas las entidades culturales valencianas y por la sociedad valenciana de la época en el Monasterio de El Puig en el año 1981.

    Hasta que no pase esto, seguiremos con el conflicto de siempre, se continuará adoctrinando a los alumnos al nacionalismo catalán y padeceremos una inmersión lingüística con una lengua que para nada es la valenciana. Por eso, ninguna elección es, hoy por hoy, buena y justa para la lengua valenciana.

    La dejadez de la Consellera de Educación Maria José Català y de todo el gobierno valenciano en diferentes asuntos que afectan a nuestra autonomía, no puede haber llegado más lejos. Dejadez en la educación y en la cultura primordialmente, también en lo económico, en lo social… en no plantar cara a Madrid cuando tocaba y por no decir bien alto y claro que aquí estamos y que exigimos que se nos trate con respeto e igualdad que a los demás territorios del Estado.

    Y tenéis la obligación y el compromiso de fomentar, ayudar y poner los medios necesarios para que la sociedad valenciana sea una sociedad preparada, bien formada y educada en todos los ámbitos y sentidos. Compromiso ineludible para los propios padres y la educación que a su vez comunican a sus hijos. No obstante, nuestros políticos no deberían haber permitido que las aulas se hayan convertido en auténticos laboratorios de politización, experimentación y adoctrinamiento.

    Ningún respeto, en definitiva, se le da a este sistema educativo nuestro y esto con total razón lo perciben y aplican los propios alumnos y en consecuencia sus padres y madres también. Una educación que nunca debería ser de usar y tirar, pero que lo es, fomentada y fundamentada por una clase política y un sistema corruptos inaguantable como el actual, donde la honradez y la propia educación brillan por su ausencia. Afortunadamente nos hemos dado cuenta. Más vale tarde que nunca, ¿no? Pues por favor, apliquémoslo y que de 2015 no pase.

    Alex Esteve
    President Plataforma Valencianista PLV

     

    Elperiodic.com ofereix aquest espai perquè els columnistes puguen exercir eficaçment el seu dret a la llibertat d'expressió. En ell es publicaran articles, opinions o crítiques dels quals són responsables els mateixos autors en tant dirigeixen la seua pròpia línia editorial. Des d'Elperiodic.com no podem garantir la veracitat de la informació proporcionada pels autors i no ens fem responsables de les possibles conseqüències derivades de la seua publicació, sent exclusivament responsabilitat dels propis columnistes.
    comentari 1 comentari
    Vicent Bosch i Paús
    Vicent Bosch i Paús
    27/12/2014 10:12
    Quin valencià?

    Intentant desviar el foc de l´atenció en estos pocs mesos que queden per a eleccions, per a que no es parle precisament ni de corrupció, ni de malbaratament, ni de retalls, ni de l´immens forat econòmic al que nos han conduït qui nos duen mal governant en estos 20 anys. En el paràgraf anterior estic d'acord. Quin valencià serà utilitzat l'apitxat de l'Horta el de Vila-real, el de l'Alcora o el de Vistabella, Bell-lloc, Culla cap al nord? S'entenem perfectament, però no són iguals.

    Pujar