elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Tamarit: “Implementem de forma generalitzada els auxiliars de conversa als instituts”

Tamarit: “Implementem de forma generalitzada els auxiliars de conversa als instituts”
  • Aquest curs els centres educatius valencians compten amb el suport de 1.475 auxiliars de conversa en llengües estrangeres

  • A l’IES L’Estació d’Ontinyent es compta amb una auxiliar de conversa en anglés i una altra en francés

MÉS FOTOS
Tamarit: “Implementem de forma generalitzada els auxiliars de conversa als instituts” - (foto 2)

La consellera d’Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit, ha visitat l’IES L’Estació d’Ontinyent per a conéixer el treball que fan les persones auxiliars de conversa en llengua estrangera amb l’alumnat.

Raquel Tamarit ha destacat que “per sisé curs continuem incrementant el nombre de persones auxiliars de conversa natives, especialment en anglés, a escoles i instituts i superem els 1.400 gràcies a la inversió d’11,2 milions d’euros que estem fent des de la Conselleria, un 14 % més que el curs passat”.

“Aportem més recursos humans perquè el nostre alumnat tinga les competències en llengües estrangeres que es mereixen, especialment d’anglés,  i, per això, aquest curs hem implementat de forma generalitzada que hi haja auxiliars de conversa també als instituts, a part de les escoles”.

En aquest sentit, la consellera Raquel Tamarit ha assistit a dues sessions a l’IES L’Estació d’Ontinyent. Una amb Madeleine, l’auxiliar de conversa nord-americana que la Conselleria ha assignat al centre i amb la qual els  alumnes de 4t de l’ESO han estat interactuant en l’assignatura de Competència Comunicativa Oral en anglés. Així mateix, també ha estat en una altra aula de 4t de l’ESO amb Nezha, l’auxiliar de conversa que ajuda a reforçar el francés en aquesta assignatura optativa que s’imparteix al centre.

Tamarit ha estat acompanyada per la directora general d’Innovació Educativa i Ordenació, Reis Gallego, el director general d’Infraestructures Educatives, Víctor Garcia, i l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, juntament amb l’equip directiu de l’IES L’Estació, així com les tutores d’anglés i de francés que coordinen les auxiliars de conversa.

Els centres educatius valencians tenen assignats aquest curs 1.475 auxiliars de conversa nadius que ajuden el professorat d’idiomes en la millora de les competències comunicatives orals de l’alumnat de Primària, ESO, Batxillerat i FP en anglés, francés, alemany i italià.

Aquests 1.475 auxiliars de conversa són estudiants universitaris o acabats de graduar que acompanyen el professorat a les aules a l’hora de reforçar les destreses orals de l’alumnat.

Gran part d’ells, 1.400, són auxiliars de conversa en anglés finançats directament per Educació de la Generalitat i seleccionats pel Ministeri d’Educació i Formació Professional, que és l’organisme competent en convenis internacionals per a la selecció del personal.

Per a aquest curs, Educació de la Generalitat ha assignat 11,2 milions d’euros, vora 1,4 milions més que l’any passat, per a la cobertura de 1.400 auxiliars de conversa en anglés a les escoles i instituts. En total, 1.396 escoles i instituts tenen assignat aquest curs un auxiliar, ja que hi ha 4 centres que en tenen més d’un. Un d’aquests centres és l’IES L’Estació d’Ontinyent

Désset nacionalitats diferents

Els 1.400 auxiliars de conversa en anglés que finança la Conselleria d’Educació tenen 17 nacionalitats diferents. Quasi el 60 % són dels Estats Units. Als centres de Primària s’han assignat 976 auxiliars i 424 a instituts de Secundària. Els centres educatius de les comarques d’Alacant tenen assignats 509 auxiliars, 206 els de Castelló i 685 els de València.

Els auxiliars de conversa col·laboren amb el professorat 16 hores setmanals, de les quals almenys una és de coordinació amb el tutor o professorat corresponent i 12 hores d’atenció directa a l’alumnat. Les funcions específiques de l’auxiliar estan encaminades a reforçar les destreses orals de l’alumnat, i consisteixen en la realització d’activitats que faciliten la comunicació i interacció amb l’alumnat, elaborar o adaptar materials didàctics en llengua estrangera, desenvolupar activitats que fomenten la motivació i l’interés de l’alumnat per la llengua i cultura del seu país d’origen, així com fomentar la creació d’un ambient plurilingüe i intercultural al centre.

Pujar