elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ontinyent forma a l’alumnat de segon i tercer d’ESO per previndre la violència de gènere

Ontinyent forma a l’alumnat de segon i tercer d’ESO per previndre la violència de gènere
  • L’activitat “Petjades d’Igualtat” compta amb la participació d’una advocada, una psicòloga, la Policia Local i l’oficina Infodona

  • Óscar Borrell i Katty Ushiña destaquen la importància de l’educació per aconseguir la plena igualtat

L’Ajuntament d’Ontinyent ha posat en marxa l’activitat “Petjades d’Igualtat” que formarà a l’alumnat de col·legis i instituts per previndre la violència de gènere. Es tracta d’una iniciativa de la regidoria de Joventut en la que també participen les regidories d’Educació i Igualtat. A la mateixa, es compta amb la participació d’una advocada i una psicòloga especialistes en la matèria, la Policia Local i l’oficina Infodona, i que es desenvoluparà des de hui i durant tot el curs als col·legis i instituts de la localitat.

El regidor coordinador d’Educació, Òscar Borrell, i la regidora de Joventut, Katty han coincidit en destacar la importància de l’educació per aconseguir la plena igualtat: “la violència de gènere és un tema que ens preocupa molt i per això encetem aquest programa que pensem interessant i necessari, ja que aquest és un problema que afecta a tots els sectors socials i la prevenció és fonamental per fer-li front”, manifestaven.

L’advocada del programa, Bea Ramos, explicava que “és un programa en tres fases en el que treballarem per tal que els i les alumnes es mentoritzen entre ells i elles, per tal de vigilar que no es reproduisquen les conductes masclistes”. Així, en una primera fase de prevenció i formació, s’explicarà a l’alumnat de segon i tercer d’ESO què és la violència de gènere, obtenint-se una informació que servirà posteriorment per fer un model d’intervenció específica en cada centre.

En la segona fase, es donarà pautes als pares, mares i professorat per tal que puguen reconèixer situacions de violència, i s’aprofundirà en la formació dels mentors i mentores. Finalment, en la tercera fase es retornarà la informació als pares i mares i es farà un treball específic en cada centre a partir de la informació replegada en enquestes.

Tant Bea Ramos com La psicòloga Xaro Guerola tenien paraules d’agraïment per a l’Ajuntament i especialment per a la regidoria de Joventut, “per posar en marxa un programa multidisciplinar i especialitzat com aquest, que esperem que tinga un impacte positiu en la joventut ontinyentina”, manifestaven.

En l’activitat participen l’IES Estació, IES Jaume I, IES Pou Clar, i els col·legis San Josep, la Concepció, la Puresa de María, Santa Maria, La Milagrosa.

Pujar