elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ontinyent converteix la seua memòria històrica en producte turístic amb ajuda de la Diputació

Ontinyent converteix la seua memòria històrica en producte turístic amb ajuda de la Diputació
    MÉS FOTOS
    Ontinyent converteix la seua memòria històrica en producte turístic amb ajuda de la Diputació - (foto 2)
    Ontinyent converteix la seua memòria històrica en producte turístic amb ajuda de la Diputació - (foto 3)
    Ontinyent converteix la seua memòria històrica en producte turístic amb ajuda de la Diputació - (foto 4)
    Ontinyent converteix la seua memòria històrica en producte turístic amb ajuda de la Diputació - (foto 5)

    El president de la Diputació de València i alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, i la diputada de Turisme, Pilar Moncho, han visitat aquest dimecres en la capital de la Vall d'Albaida les últimes accions turístiques desenvolupades en el municipi amb la col·laboració del Patronat de Turisme de València, pertanyent a la Corporació provincial.

    Rodríguez i Moncho s'han reunit prèviament en l'Ajuntament d'Ontinyent amb diversos membres i tècnics del consistori per a visitar després la Casa Maians i els refugis antiaeris del Regall i Tortosa i Delgado, patrimoni en el qual ambdues administracions estan treballant per a ampliar el relat de la Memòria Històrica Democràtica local com a producte turístic.

    El Patronat de Turisme de València i l'Ajuntament d'Ontinyent col·laboren en aquesta iniciativa en virtut d'un acord de col·laboració per a la posada en valor d'aquests espais subterranis, sufragat amb un total de 145.000 euros per l'organisme turístic.

    Jorge Rodríguez ha destacat l'interès de la diputada de Turisme per "conéixer de primera mà, amb aquesta visita, què s'està fent amb els diners destinats a Ontinyent per l'àrea que dirigeix en la Diputació i comprovar també la seua utilitat per al municipi". "Fa aproximadament un any vam inaugurar el Refugi del Regall, que ha rebut en aquest període més de 3.000 visites de tot tipus de públic, fet que posa en relleu la necessitat de continuar treballant en aquesta línia", ha agregat.

    "Tenim un recurs amb una història pròpia que configurarà una ruta pels espais de la Memòria Democràtica d'Ontinyent", ha insistit el president de la Diputació, que ha posat en valor "el treball que s'està realitzant des del Patronat a la recerca de productes concrets que dinamitzen el turisme en els municipis valencians".

    Autonomia local en l'aposta turística

     

    Per la seua banda, Pilar Moncho ha manifestat que des de l'àrea de Turisme és dinàmica de treball "comprovar el que s'està fent en cada municipi i que es tracta de projectes amb futur. Apostem per transformar els recursos que tenim en les poblacions en productes turístics, sempre que es puga, com és el cas d'Ontinyent, on es pot explicar la història real, fet que atrau a molta gent de totes les edats interessada per conéixer personalment una etapa de la història del nostre país", ha explicat.

    Sobre aquest tema, ha insistit en la voluntat conjunta de l'Ajuntament i la Diputació de "generar economia per a recolzar el naixement de noves empreses turístiques i que les ja existents puguen viure del turisme, perquè la inversió pública no genera economia per si mateixa". Actualment tres empreses turístiques s'ocupen de mostrar el Refugi Antiaeri del Regall, que data de 1938.

    Ontinyent compta a més amb un Aula-Museu, inaugurada en 2012, dedicada a la segona República en l'edifici Lluís Vives. Dedicada a l'escola durant aquest període històric, l'aula complementa el relat de la Memòria Democràtica del municipi.

    Pujar